Több hónap kihagyás vár a DAC-ban a jászboldogházi kötődésű Csinger Márkra

Megosztás

A Jászberényben született, jászboldogházi kötődésű Csinger Márk alig húszéves, mégis sok más tehetséges fiatal mellett az U21-es korosztály egyik nagy reménysége. Jelenleg a szlovák első osztályban, a Dunaszerdahely csapatában futballozik, azonban nem túl jó hírek érkeztek felőle: hosszú kihagyás vár rá egy sérülés miatt.

Csinger Márk 2003-ban született, kiskorában Jászboldogházán és Zagyvarékason futballozott, majd a Szolnoki MÁV utánpótláscsapatához került. Fiatal kora ellenére lépcsőfokról lépcsőfokra ugrott, a megyeszékhely után az MTK-ban folytatta, majd az olasz Spal csapatában pallérozódott.

2022-ben került a Felvidék legfontosabb futballcsapatához, a DAC-hoz, de az első időszakban kölcsönszerződéssel Győrben játszott.

A Szol24 is beszámolt róla, hogy egy Zólyombrézó elleni mérkőzésen a Dunaszerdahely győzelme többek között Csingernek volt köszönhető, akinek első félidőben bemutatott gólvonal előtti védésénél több ezer szurkoló tapsolva pattant fel a székéből.

A klubcsapata mellett Csinger az U21-es válogatott tagja, a Skócia elleni 0-0-ra végződött Eb-selejtezőn már az ötödik percben, egy sérülés miatt le kellett cserélni. Nem érkeztek túl jó hírek az állapotáról, valószínűleg két-három hónap kihagyás várhat a jászsági futballistára, ami egyúttal azt jelenti, idén már nem fog pályára lépni. A jobb combizma szakadt el, de szerencsére műtétre nem volt szükség.

„Sohasem volt semmi gondom az izomzatommal. De hát nálam ez így van. Jó formában vagyok, és akkor jön egy sérülés. Úgy, mint az elmúlt idényben Győrben. Sajnos, most is kényszerpihenő vár rám. Bízom benne, hogy jól alakul a rehabilitációm, és tavasszal jó formában térhetek vissza a pályára” – mondta el sérüléséről a Nemzeti Sportnak.

A válogatottunk U21-es csapata az Európa-bajnokság selejtezőjének B csoportjában jelenleg a negyedik helyen áll Spanyolország, Skócia és Belgium után, a DAC pedig szintén a negyedik a szlovák Nike ligában, jelentős, tizenegy pontos lemaradással az első helyezett az örök ellenfél Slovantól.

Kép: nalunk.ujszo.com

Kapcsolódó cikkek