Elég menő fotók készültek a szolnoki táncosokról egy forgalmas kereszteződésben

Megosztás

Miért is ne? – gondolhatta ezt az ezredforduló elején alakult, 2008 óta pedig sportegyesületként működő Szolnoki Break Tánc SE és táncosa, amikor – legalábbis a képek alapján – egészen bámulatba ejtő breaktáncos koreográfiát mutattak be a semmiből, egy zebrán.

A Szolnoki Break Tánc SE célja, hogy minél eredményesebben vonja be a fiatal hip-hop előadókat és lehetőséget biztosítson számukra, hogy megmutathassák tudásukat. Nagy hangsúlyt kap a fiatal tehetségek felkarolása és oktatása, valamint az utánpótlásnevelés. „Hiszünk a kultúra egyik mottójában, miszerint: “Hip-hop save my life” – írják magukról.

A heti három alkalommal tartott edzéseikhez bárki csatlakozhat, de rendezvényeken is fellépnek, népszerűsítve ezzel egy nem túl hétköznapi tánckultúrát. És mi nem hétköznapi, de egyúttal nagyon menő még? Mondjuk egy zebrán breaktáncolni!

2019 óta több hazánkban működő, breaking-et űző táncszervezetekkel fogtak össze, ráadásul saját versenyt alapítottak Break The Rules Breaking Battle néven, amit minden évben megrendeznek Szolnokon, népszerűsítve ezzel a break kultúráját. A nemzetközi kapcsolatok kiépítésén dolgoznak, megállapodásuk van japán, argentín, angol, holland, olasz, szerb és szlovák breaking csoportosulásokkal, melyekkel minden évben közös projektekben vesznek részt.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Zöbb nemzetközi breaking verseny szervezési munkálataiban is részt vettek már, a csapat egyik tagjának egyesülete, a Nyíradonyi Ifjúsági Egyesület három különböző verseny házigazdája (Cypher Town, World Bboy Classic Hungarian Qualifier (később WBC) , Follow da Beat Hungarian Qualifier), melyből az egyik, pontosabban a WBC hivatalosan Kelet-Európa és a Közel-Kelet egyedülálló világbajnoki selejtezője.

Képek: Szolnoki Break Tánc SE. – Stay Fresh Crew / Break The Rules Battle Series Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek