Hosszú idő után ismét nemzetközi fesztiválon vett részt a Tallinka Néptánc Egyesület

Megosztás

Hatalmas eredménynek számít, hogy a pergő lábú fiatal néptáncosok évtizedek után képviselhették Szolnokot egy rangos, nemzetközi folklór fesztiválon, a XVI. INTERNATIONAL Folklore Festival Cotte’d Azuron.

Az egyesület vezetője, Jaczkó Xénia a szoljon.hu-nak elárulta, az egyesület bejárta az olasz és francia határvidék városait, több ezer km-t tettek meg, valamint hét előadásuk volt. Ugyan a fődíjat nem sikerült megnyerniük, de rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtak a fesztivál ideje alatt, illetve már a részvétel is jelentős megtiszteltetésnek értelmezhető.

A Tallinka jelenleg a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola gondozásában működik, több évtizedes múltra tekint vissza. A tanórai kereteket kibővítik iskolán kívüli foglalkozásokkal, nyaranként napközis táborokat szerveznek és tanulmányi kirándulásra viszik az érdeklődő gyerekeket.

A szolnoki rendezvények rendszeres fellépője, a közelmúltban láthattuk őket a Gulyás Fesztiválon, az Egyesületi Bálon és a Város Napja alkalmából, de augusztus végén a fővárosba is eljutottak, a Csárda Fesztivál keretén belül közel negyven szolnoki néptáncos produkcióját élvezhette a közönség.

A néptáncegyüttes közösségi oldalán egy fényképes útinaplót mellékelt az elmúlt időszak összefoglalásaképp, emellett megköszönték a táncosok hozzáállását, valamint kitartó és alázatos munkájukat, a szülők odaadó támogatását, türelmét és bizalmát.

A fiatalok utazását és versenyét támogatta továbbá a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Szolnok városa, a vármegyei önkormányzat, a Béres, illetve a Csoóri Sándor Alap.

Képek: Tallinka Gyermek Néptáncegyüttes Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek