Vidám és boldog időseket köszöntöttek Kunszentmártonban

Megosztás

Boldog időseket köszöntöttek Kunszentmártonban. A házasság hete alkalmából több jubiláló házaspárt ünnepségen láttak vendégül a városházán, illetve születésnapján egy 90 éves hölgyet is meglátogatott a város polgármestere.

A házasság hete alkalmából – akik jelentkeztek az önkormányzat felhívására – jubiláló házaspárokat köszöntöttek Kunszentmártonban bensőséges ünnepség keretében.

Ők a következők voltak (zárójelben a házasságuk éve):
Király Rita és Pintér Roland (20 éve);
Sárik Ilona és Radics László (45 éve);
Hegedűs Ilona és Szalonna Zoltán (50 éve);
Papp Erzsébet és Kanyó Tibor (50 éve) ;
Tóth Éva és Tóth István (50 éve);
Kovács Katalin és Rabi András (50 éve);
Sárközi Klára és Csató József (50 éve);
Magyar Margit és Szabó Elek (60 éve);
Gácsi Margit és Veres István (65 éve).

Gácsi Margit és Veres István 65 éve házasok

Ünnepi műsort adott Deák Júlia és Krokavecz Zsombor Bandó, valamint a középiskola két diákja, Ács Adrienn és Fehér Dániel (felkészítő pedagógus Pintér Edit).

Egy 90 éves hölgyet is meglátogatott születésnapján Wenner-Várkonyi Attila. A polgármester lányai társaságában köszöntötte fel Balog Jánosné (Harmatos Ilona) Ilonka nénit, aki éppen most töltötte be 90. életévét.

Ilonka néni négy testvérével együtt Csépán látta meg a napvilágot. Édesapját sajnos korán elvesztette. Az orosz csapatok elhurcolták a második világháborúban. Soha nem hallottak felőle. Mivel édesanyja egyedül nevelte a gyermekeket, Ilonka néni már 15 éves korában cséplőgép mellett dolgozott.

Az egész életét tisztességgel, becsülettel végigdolgozta. Férjével (akit sajnos korán elvesztett) nagy szeretettel nevelte két lányukat. Második férje halála után Kunszentmártonba költözött. Azóta itt él, családja szerető gondoskodásában. Életét lányai mellett bearanyozza három unokája és három dédunokája.

Nyitókép: Balog Jánosné Ilonka nénit a polgármester is felköszöntötte

Forrás: Kunszentmárton önkormányzata Facebook

Kapcsolódó cikkek