A Tisza Mozit és a Kodály Kórust is díjazták Szolnok Napján

Megosztás

Szolnok Napja alkalmából a város legrangosabb díjait adták át az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az eseményen megjelentek a város vezetői, kulturális és gazdasági életének szereplői és a korábbi díjazottak, köztük Mága Zoltán hegedűművész is.

A város életében gazdasági téren kifejtett eredményes tevékenység elismeréseként alapították  a Gróf Szapáry Gyula-díjat, melyet azon Szolnok városában kiemelkedő gazdasági tevékenységet végző, példaértékű társadalmi szerepvállalással bíró, a Szolnok városban és agglomerációjában elő munkavállalókat foglalkoztató szolnoki székhelyű vagy telephelyű egyéni vállalkozó, vagy gazdasági társaság kapja, amely legalább két éve folyamatosan működik a megyeszékhelyen. Ezt az elismerést ezúttal a TISZA-COOP Zrt., a Tisza Mozi és Tóth Péter ev. (Tóth Autó) vehetett át.

Balázs Péter

A Kátay Endre-díjat azon személyek vagy közösségek kaphatják, akik, vagy amelyek Szolnok városban végzett tartós és kimagasló tevékenységükkel jelentősen elősegítik, vagy elősegítették a városban eltérő kulturális és szociális körülmények között élő emberek társadalmi együttélésének javítását, a társadalmi kohézió erősítését. Idén Kátay Endre-díjjal ismerték el Debreceni Sándorné munkásságát.

A Tisza Táncegyüttes műsora

Ezüst Pelikán Díjat kapott a Debreceni Egyetem és Dr. Lits József; Szolnok Város Díszpolgára lett Balázs Péter, a Szigligeti Színház korábbi igazgatója, Dr. Herczeg Béla, és a tavaly elhunyt Shihan Furkó Kálmán (posztumusz). Továbbá Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át a Tisza Táncegyüttes és a Szolnoki Kodály Kórus.

képek forrása: Szalay Ferenc Facebook oldala/Tisza Mozi

Kapcsolódó cikkek