Szombaton jobb, ha inkább nem támad kedvünk strandra menni Szolnokon

Megosztás

A válasz pedig, hogy miért, elég egyszerű: nem nagyon lesz hova menni. A MÁV a Véső úti Sportközpontban, egy zártkörű rendezvény keretében tartja meg az idei évben a Vasutasnapot, úgyhogy július 13-án, szombaton nem sok lehetősége marad az egyszeri szolnokinak, hogy hűsítsen magán ebben a rekkenő hőségben.

Nem újdonság, hogy a MÁV a Véső úti sporttelepen látja vendégül a dolgozókat. Idén 64. alkalommal rendezik meg a Vasutasnapot, amely során programokkal, fellépőkkel és színpadon kívüli rendezvényekkel várják a MÁV kötelékében dolgozókat. Lesz főzőverseny, kispályás labdarúgó-bajnokság és ultiverseny is.

Több helyi lakos azonban rossz néven vette, hogy a zártkörű rendezvény miatt zárva lesz a strand. Egy helyi Facebook-csoportban fejezték ki csalódottságukat, bár eltérő álláspontok is megjelentek, mások szerint azért nem a világ vége, hogy egy rendezvény erejéig zárva lesz.

Tegyük hozzá, egyetlen nap valóban nem hosszú idő, bár annyiból mégiscsak érthető a helyi lakosok csalódottsága, hogy milyen kevés fürdőzési lehetőség van a megyeszékhelyen: a szolnoki szabadstrand éppen csak kinyitott, már be is zárt a Tisza áradása miatt, a Tiszaligeti Strandfürdőt pedig a sok ígérgetés ellenére még mindig kordonok választják el a pihenni vágyóktól.

A szabadstrand július elején nyitott ki. Egy kicsit korábban még bíztak abban, hogy a partszegély kijelölt részét nem önti el a víz, de hamar bizonyossá vált, hogy ez nem így fog történni. Az intézkedést tehát a folyó emelkedő vízszintje miatt kellett meghozni. A látogatókat arra kérik, egy ideig maradjanak távol, sehol ne próbáljanak belemenni a Tiszába, melynek sodrása az intenzív áradás miatt felgyorsul és kiszámíthatatlanná válik.

A Tiszaligeti fürdő már egy másik kérdés: a Telexnek küldött válaszában Pókász Endre, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs osztályának vezetője arról írt, az előre nem látható műszaki problémák miatt késik a befejezés: kiderült, hogy a régi medencetest megrepedt, nem javítható, sőt, a termálkutak állapota sem alkalmas a szükséges vízmennyiség kitermelésére.

„Városunk egyik, ha nem a legnagyobb turisztikai fejlesztéséről beszélünk, itt kint a Tiszaligetben. A kormányzat nagyon komoly támogatásával elértünk odáig, hogy hozzávetőleg 90-95%-ban elkészült a fürdő, és elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor a fürdő üzemeltetőjét is ki kell jelölni” – ezt még márciusban mondta Szalay Ferenc leköszönő polgármester, a szomorú valóság viszont az, hogy hónapokkal később sem körvonalazódik, mikor vehetik át a fürdő területét azok, akiket megillet: a lakosok.

Kép: szolsport.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek