Gondozatlan állapotban van a Tisza park Szolnokon

Megosztás

Ismét elégedetlen hangok ütötték fel a fejüket egy szolnoki Facebook-csoportban – ezúttal a Tisza park gondozatlan részére hívták fel a figyelmet. A park felújítása négy évvel ezelőtt fejeződött be, ezáltal a Tisza-hídtól a Tiszavirág gyaloghídig egy komplett parkrendszer által sétálhatunk kedvünkre a gyönyörű környezetben. A nemrégiben készített képek viszont olyan benyomást keltenek, mintha nem is lenne gazdája ennek a résznek.

Szalay Ferenc polgármester akkor azt mondta, a Tisza park az egyik éke a belvárosnak. „A korábbi parkhoz képest egy tisztább, színvonalasabb park lett kialakítva, amely rendezvényeknek – pl a Tiszavirág Fesztivál egyik helyszínének – is ugyanúgy helyet ad a jövőben, mint korábban. – ezt pedig már Lits László, a Városüzemeltetési Kft. vezetője tette hozzá.

A közösségi oldalon megosztott állapotok jócskán rontanak az összképen, hiszen a város egyik kedvelt zöldövezetéről van szó: itt van a Verseghy park, a Rózsakert és a Dr. Béres József sétány is.

Ha megnyitjuk a Google térképet és rákeresünk a Tisza parkra, nem ilyen áldatlan állapotokat találunk, sőt, a 2020-ban készített képek szerint egy szépen karban tartott, igényesen és jól kinéző zöldterület állt a szolnokiak rendelkezésére.

Mára ez a helyzet úgy tűnik, megváltozott
Lassan a padot is elnyeli a zöld

A park egyes része napjainkban azonban rendkívül gondozatlan állapotban van. „Ha már egy parkot sem lehet rendben tartani, akkor ott nagy gondok vannak” – írja a posztoló a bejegyzésben.

Képek: Lovas Ferenc/Szolnok a Vizek Városa Fb csoport

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek