Péksütemény és kávé várja a szolnoki bringásokat a Kossuth téren

Megosztás

Az előző évekhez hasonlóan, Szolnok idén ősszel is rendkívül fontosnak ítéli meg a szolnoki kerékpáros turizmus és a város kerékpárút-hálózatának népszerűsítését, ezért csatlakozik a Magyar Kerékpárosklub Bringázz munkába és suliba országos kezdeményezéshez.

A hagyományokat követve, városunkban immár hetedik alkalommal, 2022. szeptember 22-én reggel 06:30 és 08:30 között a Kossuth téren várja a kerékpárral közlekedőket egy frissítő gyümölcslé, egy meleg kávé, péksütemény, gyümölcs, zene és garantált jó hangulat.

A Szolnok Rendőrkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott rendezvényhez, melynek keretében kiegészítő szolgáltatásként többek között szemléletformáló programokat és „BikeSafe” kerékpár-regisztrációt is biztosítanak az érdeklődők számára.

Miért érdemes regisztrálni a bringánkat? Magyarországon évente több mint 10 ezer kerékpár tűnik el. Az ellopott biciklit sokszor könnyebb megtalálni, mint a bringák tulajdonosait. A police.hu cikkei között rendszeresen találni olyan bejegyzéseket, amelyekben gazdátlan biciklik tulajdonosait keresik a zsaruk. A kétkerekű jogos tulajdonosa aztán vagy előkerül, vagy nem. Sajnos sokszor előfordul, hogy senki sem jelentkezik. Erre a helyzetre kínál megoldást a Bike Safe program. A kerékpárok országos adatbázisába bárki regisztrálhatja a bringáját, amely ezáltal biztosan visszakerül gazdájához, ha ellopnák, és megtalálja a rendőrség. A Bike Safe adatbázisához minden rendőri egység hozzáfér, így percek alatt azonosítható egy-egy lopott bicikli.

Kapcsolódó cikkek