A jászsági születésű Csinger Márk hatalmas védésével nyert a Dunaszerdahely

Megosztás

Három góllal vezetett a vasárnap esti bajnoki meccsén a Dunaszerdahely futballcsapata, de az utolsó tíz percben a Zólyombrézó kétszer is szépíteni tudott, így beállítva a 3-2-es végeredményt. Megyénknek komoly érintettsége van, hiszen végigjátszotta a mérkőzést a jászsági születésű Csinger Márk.

Bár a vége izgalmas lett, fontos három pontot zsebelt be a Dunaszerdahely. Nem kezdték túl jól a bajnokságot, jelenleg a hetedik helyen vannak. A vasárnapi győzelem egyik arca nem más, mint Csinger Márk volt, akinek első félidőben bemutatott gólvonal előtti védésénél több ezer szurkoló tapsolva pattant fel a székéből.

Nem véletlen tehát, hogy az eredmenyek.com-on a mutatott játéka alapján a saját csapattársai közül az egyik legjobb, 7,1-es értékelést kapta.

„Mentem a kapusunk mögé, hogy ha a labda túljutna rajta, akkor ki tudjam piszkálni. Ő azonban a másik sarokba küldte a labdát. Fordultam és imádkoztam, hogy odaérjek és ki tudjam rúgni. Szerencsére sikerült. Bele is akadtam a hálóba, és eltartott egy ideig, mire kifűztem magam belőle” – mondta el saját benyomásait a jelenetről a Nemzeti Sportnak.

Csinger Márk fontos védése kellett, hogy a Dunaszerdahely nyerni tudjon

Csinger Márk 2003-ban született, Jászboldogházán kezdett el focizni, majd a megyeszékhely utánpótláscsapatához került. 2019-ben ugrott nagyot, amikor leigazolta az MTK, innentől kezdve nem volt megállás. Ezután az olasz SPAL-hoz került, itt játszott egészen tavaly nyárig, amikor leigazolta a DAC.

A magyar többségű város futballcsapatának vezetősége annyira elégedett a fiatal játékossal, hogy máris szerződést hosszabbítottak vele, 2027-ig tartó kontraktust írt alá.

Nem véletlen tehát, hogy az eredmenyek.com-on a mutatott játéka alapján a saját csapattagjai közül az egyik legjobb, 7,1-es értékelést kapta.

Csinger emellett az U21-es válogatott tagja, piaci értékét a mértékadó Transfermarkt jelenleg 250 ezer euróra becsüli.

Képek: DAC

Kapcsolódó cikkek