Tovább forrnak az indulatok az új menetrend, jegy- és bérletárak miatt Szolnokon

Megosztás

Óriási eredménynek könyveli el a szolnoki fideszes városvezetés az új Volán-menetrendet és az új buszhálózatot. Holott a város tömegközlekedést választó lakossága csak forgatja a fejét, mint tyúk az udvarban, hogy mi is van most. Kétségtelen, idő lesz megszokni az új rendet, de van ezért itt más is.

November 1-től új menetrend lépett életbe Szolnokon, ami fenekestül felforgatta a már megszokott rendet. erről többször is írtunk már. Legutóbb éppen arról, hogy milyen kavarás van a bérletek vásárlása körül.

Az utazóknak kell még egy kis idő, amíg megszokják az újdonságot és nem káosznak fogják fel az egészet.

Eddig sokan tapasztalták azt, hogy nem jött a megszokott busz, ha meg jött is, full tele volt. Többen megjegyezték lapunknak, most őszi szunet van, mi lesz, ha iskola is lesz? Nem férnek majd fel az utasok a buszokra?

– Én kimentem a buszmegállóba, hogy tanulmányozzam az új helyzetet az oszlopon kihelyezett tájékoztatón, de megmondom őszintén, okosabb nem lettem. mert semmit sem értettem belőle – fogalmazott egy szolnoki hölgy. Hozzátette, lehet, inkább gyalog megy, inkább elázik, meg fázik majd télen, de nem akarja, hogy elkéssen a munkahelyéről.

Sokan említettek hasonló helyzetet, hogy többen a buszmegállókban tanakodtak, hogy mi is az a busz, amivel eljuthatnak céljukhoz. A hurokjáratokra is sok panasz jött máris, azért, hogy ezzel csak – szerintük – megnövekedett a menetidő. Arról nem is beszélve, hogy sokak szerint több reggeli járatot töröltek, így aztán nem jutnak el a munkahelyükre.

Azt is hallottuk, hogy a minap állítólag a buszpályaudvaron mini fórumot tartottak, ahol valaki felírta az emberek panaszait.

Van itt még valami, ami alaposan kiverte a biztosítékot az utasoknál.

Ez pedig a jegy- és bérletáremelés. Ez jócskán megnövekedett. Ráadásul többen azt is megjegyezték, hogy a fideszes városvezetés, élén Szalay Ferenc polgármesterrel, azzal fényezik magukat, hogy egy app használatával olcsóbb lett a diákbérlet.

Valaki meg is jegyezte, hogy persze, amit a diákoktól levontak, ráterhelték a felnőtt havi bérletekre. Ezzel bezzeg nem dicsekednek!

Szalay Ferenc is magyarázkodásra kényszerült közösségi oldalán az új menetrenddel kapcsolatban.

Mint írta, sok hozzászólást írtak az új menetrendhez, amit köszön. Látszik, hogy akadnak kérdések, felvetések és javaslatok is az új menetrenddel kapcsolatosan. Ezeket összegyűjtik és eljuttatják a Volánnak, a szakembereknek, akik az új menetrendet is kialakították.

A városvezető megjegyezte, hogy korábban, amikor ehhez hasonló méretű változások voltak a helyi tömegközlekedésben, folyamatában javítottak a javaslatok alapján. Ha szükséges, ezt most is megteszik.

Közölte, az áremelés bizonyos területeken egyszerűen nélkülözhetetlen volt, hiszen fenn kell tartani a tömegközlekedést. Viszont törekedtek arra, hogy a diákoknak, s így számos családnak tudjanak segíteni, olcsóbbá tenni az iskolába járást.

Azt javaslta, hogy várjon mmindenki legalább egy hónapot a menetrend értékelésével, és senki ne feledje, ezt az újat is a lakossági jelzések sokasága alapján alakították ki. Hát igen, nagyjából százan véleményezték a tervet…

Hozzátette, ami valóban nem működik, azon lehet változtatni.

Többen megjegyezték lapunknak, meglátszik, hogy a város vezetése nem használja a tömegközlekedést, mert ha így lenne, talán barátibb lett volna az új menetrend.

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek