Sokakat felbosszantott, hogy Szolnokon így szabályozták a bérletek kiadását

Megosztás

Személyi igazolvány nélkül nem adják ki a buszbérletet Szolnokon. Elméletben ez nem okozhat problémát, ha saját magunknak vesszük. De mi történik, ha a családtagoknak is mi vásárolnánk meg? Ott bizony gond van… és még valahol máshol is.

Gabriella figyelmeztetett mindenkit a közösségi médiában, hogy aki buszbérletet szeretne vásárolni, vigyen magával személyit, csak úgy adnak. Többen is a pénztárnál tudták meg ezt az új szabályt és volt is bosszankodás rendesen. Bár a hozzászólók megemlítették, hogy az új szolnoki applikációval könnyen és gyorsan meg lehet venni, de ezt rengetegen nem ismerik, vagy nem tudják használni.

A megoldással kapcsolatban megoszlottak a vélemények és az információk is, ki és mire adja ki a bérletet. “Amúgy a személyinek mindig nálad kellene lenni.” “A saját igen, nálunk van. De a családtagoké ritkán. És itt arról van szó…” “Le kell fotózni mind a kettő oldalát. Azon a szülő neve is rajta van, ha a szülő venné meg a bérleted.” “Fotót nem fogadnak el. Meg aki normális pénztáros, az másnak nem adja ki.”

“Ez Szolnok. Én hónapok óta nem tudtam bérletet venni a papír alapú igazolása miatt, mert a fotó nem volt megfelelő számukra. Ami régebben jó volt… sehol nincs ilyen, csak Szolnokon” – írja Andrea. “A magam részéről köszönöm a figyelemfelhívást!”

“Így igaz. Szembesültünk vele a mai napon. Épp a lányomnak szerettem volna diákbérletet venni, mint eddig bármikor rendesen. Csak közölték, hogy mostantól ez nem megy, csak diákigazolványra, és jó ha tudja mindenki, hogy elég lefotózni a diákigazolványt és akkor már adnak bérletet! FONTOS! Mindkét oldaláról kell a fénykép! Nagyon kedvesek és türelmesek voltak a hölgyek mindenkivel! Ezt tanúsíthatom! Még az olyanokkal is kedvesek voltak, akik egyébként nagyon sokat értetlenkedtek! Mellesleg gratulálok a volánnak az újításhoz! Csak épp az új bérlet már nem fér bele a bérletigazolvány tokjába, mert szélesebbre sikerült! Javaslom mindenkinek, hogy a bérlet jobb oldalán be kell hajtani a szélét, mert a bal oldala valami hologramos a papírnak. Így éppen bele lehet tuszkolni az átlátszó tokba.”

Szóval ez az újítás sem indult éppen zökkenőmentesen Szolnokon.

Kapcsolódó cikkek