Közösségi oldalán ontja magából a kimásolt, egymondatos propagandát a fideszes Kállai Mária

Megosztás

A Megafonra és egyéb propagandamédiumokra elszórt milliárdok egy jól felépített gépezet részei, de ne legyenek kétségeink, az országgyűlésben ülő honatyák és honanyák számára ugyanúgy ki van adva házi feladatként, hogy minél aktívabban posztoljanak a közösségi médiában. Kállai Mária ezt rendre meg is teszi, bár egyre gyakrabban szembejön vele a valóság.

Mire használhatja egy országgyűlési képviselő a Facebook-oldalát? Talán arra, hogy tájékoztassa a lakosságot, beszámoljon a rendezvényekről, értesítse az embereket a jövőbeni tervekről. Nos, ez Kállai Mária esetében csak hellyel-közzel valósul meg, ellenben egymondatos külpolitikai szakértések és propagandisztikus megmondások jellemzik oldalát, szigorúan narancs háttérrel.

Észrevehető, hogy az országgyűlési képviselőasszony a parlamenti patkóban ülő társaihoz képest is sokkal aktívabb a Facebookon.

„Magyarország nem fogja megengedni, hogy migránsgettókat hozzanak létre a területén!” – magyarázat, hosszabb kifejtés nélkül, egyetlen mondatként lóg a semmibe a posztja.

Október 5-én, délelőtt tíz órakor arra az elhatározásra jutott, hogy kiírja: a háború szörnyű és pusztító, ezért be kell fejezni! Nem kizárt, hogy Putyin és Zelenszkij egy emberként riadt meg Kállai Mária határozott kijelentésétől, visszavonulót fújva.

Kállai Mária osztott-szorzott, majd arra jutott, hogy a háború rossz

Természetesen Kállai és a hozzá hasonló fideszesek képviselők nem jókedvükből posztolnak, hanem szóról szóra és pontról pontra veszik át az aktuális kormánykommunikációs zsargont. Erről mindenki saját maga bebizonyosodhat, ha bemásolja néhány posztját a keresőbe: vagy a Mandiner, vagy az Origo, vagy egyenesen a kormány hivatalos honlapja ugrik fel.

“A magyarok nem felejtették el mindazt, amit Gyurcsányék egyszer már elkövettek. Ebből többet nem kérünk” – írta, pontosabban másolta ki néhány héttel ezelőtt.

Az egyetlen, ami figyelemreméltó abban, hogy a Fidesz kvázi másológépeknek tartja képviselőit, akiktől szorgos bólogatást vár, hogy Kállai oldalán enyhén szólva megszaporodtak a számonkérő kommentek. Amikor a Boldog-ügy kirobbant és az országos sajtó írt róla, az emberek arról számoltak be, hogy hozzászólásaikat az érintettek felületein percek alatt, nagyüzemi munkában távolították el. Kállainál ilyen egyelőre nincs, talán porszem akadt a fogaskerékbe?

Kép: Kállai Mária Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek