Ma sem fognak aludni a szolnoki középsulisok: elkezdődött a 24 órás vetélkedő

Megosztás

Immár hagyományosnak mondható, hogy a 24 órás vetélkedőt megszervező önkormányzat és a Szolnok Városi Diákok Tanácsa hatalmas tömegeket tudnak megmozgatni, hogy a legkülönfélébb feladatokkal mérjék össze tudásukat a megyeszékhely középiskoláiban tanuló diákok.

Egyszerre kell fizikai típusú feladatokban megmérettetni magukat és a szellemi képességeiket próbára tenni, tehát nem egyszerű kihívásokból áll a verseny. Szolnok város honlapja úgy írt a rendezvényt megelőzően, hogy a sporttól kezdve, a logikai feladatokon át a kvízkérdésekig nagyon sok minden előfordulhaz.

 Ahogy idén, tavaly is jelmezes felvonulással indították a napot. Most a tematika a Harry Potter köré összpontosult. 022-ben a Varga Katalin Gimnázium diákjai bizonyultak a legjobbnak, a második a Széchenyi gimi lett.

„A szellemi és kreatív feladatok a vetélkedő első felében szerepelnek. Éjszaka és hajnalban a fiatalok már jellemzően fáradtabbak, ilyenkor ügyességi és mozgásos kihívásokat kapnak, hogy élénkebben folytathassák a játékokat – mondta Deák László, a helyszínt biztosító Széchenyi István Gimnázium igazgatója, hozzátéve, hogy a huszonegyedik alkalommal megrendezésre kerülő vetélkedő mindig nagy népszerűségnek örvend.

Tavaly a Varga nyerte a versenyt

“Akár kupával hazatérni, akár részt venni ezen az eseményen, azt gondolom mindenképpen felemelő érzés és örökre szóló élmény marad. A programot nagyon várták a város fiataljai, komolyan készültek rá! A jó hangulat a gyerekeket látva, már most 100%-ban garantált” – írta közösségi oldalán az MSZP-s alpolgármester, Györfi Mihály.

A programon kb. 300 fő középiskolás tanuló, tanár és segítő vesz részt.

Képek: Szalay Ferenc/Verseghy Ferenc Gimnázium Facebook oldala, Györfi Mihály Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek