Martfűn átadták a Kossuth úti nyugdíjas klub megújult épületét

Megújult Martfűn a Kossuth úti nyugdíjas klub épülete. A „Nyugdíjasklub épületének közel nulla energiaigényű korszerűsítése Martfűn” megnevezésű projektre Martfű 26,5 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el. Az épület teljes felújításához további 46,5 millió forinttal járult hozzá az önkormányzat.

Tovább olvasom

Ismét nyújt önkormányzati rezsitámogatást az időskorúaknak Martfű

2023-ban is folytatódik az önkormányzat az elmúlt évben elkezdett, a település 70 éves és az azt meghaladó korú lakóit érintő lakásrezsi-támogatási programja. Egyszeri önkormányzati támogatás kifizetését készíti elő Martfű Város Önkormányzata számukra, amelynek összege jogosultanként 30 ezer forint, novemberi kifizetéssel. A támogatással kapcsolatos értesítéseket ezekben a napokban küldi ki a polgármesteri hivatal az érintetteknek.

Tovább olvasom

A színházi fesztivállal hagyományt szeretnének teremteni Martfűn

A Komédiás fesztivállal – az MM Pódium Színház és a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében – nagyszabású kulturális rendezvényt indítottak útjára Martfűn május végén. A szervezők nem titkolt célja egy olyan eseménysorozat létrehozása volt, amit az egész város a magáénak érez.

Tovább olvasom

Egy áramfejlesztővel lepték meg a testvértelepülést

A tervek szerint az iskola és a kultúrház nagy közös épületének áramellátását biztosítja majd az az aggregátor, amit az előzetes igényfelmérést követően adományozott ukrajnai testvértelepülése közösségének Martfű önkormányzata. Az áramfejlesztő berendezést személyesen vette át a minap Martfűn Ivan M. Pohorilyak, Perecseny polgármestere. Az átadási – átvételi jegyzőkönyv alapján Martfű Város Önkormányzata az Ukrajna területén fennálló háborúra, illetve a humanitárius segítségre, valamint a testvérvárosi kapcsolatra figyelemmel adta át tulajdonba a nagy értékű áramfejlesztő berendezést Perecseny Város Önkormányzatának. – Reméljük, hogy keveset kell majd használni! – fogalmazott az áramfejlesztő átadásakor Papp Antal,…

Tovább olvasom

Új lelkész szolgál Martfűn

A Martfűi Református Egyházközség életében jelentős változás zajlott az elmúlt időben. 2023 januárjától a Kupai-Szabó Tímea és Kupai-Szabó Kornél lelkészházaspár Törökszentmiklós, Tiszatenyő és Kengyel református gyülekezeteiben folytatja lelkipásztori szolgálatát. A megüresedett lelkészi állásra a Martfűi, a Rákóczifalvai és a Rákócziújfalui Református Egyházközség Presbitériuma Tóth László sonkádi lelkipásztort hívta meg. Az új lelkész feleségével és kislányukkal, Eszterrel költözött a martfűi parókiára. A házaspár a legutóbbi önkormányzati testületen mutatkozott be. Tóth László református lelkész, felesége Tóthné Iván Éva református vallástanár. Mindketten a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen végeztek, és megtisztelő számukra, hogy a…

Tovább olvasom