Martfűn átadták a Kossuth úti nyugdíjas klub megújult épületét

Megosztás

Megújult Martfűn a Kossuth úti nyugdíjas klub épülete. A „Nyugdíjasklub épületének közel nulla energiaigényű korszerűsítése Martfűn” megnevezésű projektre Martfű 26,5 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el. Az épület teljes felújításához további 46,5 millió forinttal járult hozzá az önkormányzat.

Az energiahatékonysági korszerűsítést és felújítást követően a megújult épületet Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő, dr. Papp Antal Martfű város polgármestere és Csüllög Gabriella, a kivitelező Csüllög és Társa Kft. képviselője ünnepélyes keretek között adták át a helyi közösségeknek a minap.

A programot a Martfűi Kossuth Úti Nyugdíjasklub énekkarának előadása, verses műsora és Sülyi Károly magyarnóta- és operetténekes előadása színesítette.

A beruházás során kívül-belül megújult a klubépület. A komplex felújítással korszerűsödtek a hőtechnikai adottságai. A földgázfelhasználás teljes megszűnése mellett az épület hő- és villamosenergia igényét szinte teljes mértékben helyben előállított megújuló energiahordozó biztosítja. Az energiahatékonysági korszerűsítés részeként homlokzati és lábazati hőszigetelés, padlásfödém hőszigetelés, nyílászárócsere, világítás- és fűtéskorszerűsítés is történt. A megújuló energiahordozók hasznosítása érdekében az új tetőre napelemes rendszert telepítettek, a hőtermelést levegő-víz hőszivattyú végzi.

– Minden beruházás fontos egy város életében, és egy ilyen civilszervezeti épület felújítása – ami ugyan hosszabb idő volt, mint számítottuk – kiemelten fontos – hívta fel a figyelmet az átadóünnepségen dr. Papp Antal polgármester. – Szinte minden ki lett cserélve, olyan, mintha egy új létesítményt építettünk volna – mondta el.

Martfű polgármestere biztos benne, hogy a használói, a Kossuth út nyugdíjasklub tagjai örömmel veszik ismét birtokba a megújult épületet, élik a nyugdíjasklub életét, és hogy nagyon fognak rá vigyázni.

Magyarország kormánya – annak ellenére, hogy uniós támogatási pénz nem érkezett az országba – a TOP plusz rendszerében saját, hazai forrásból előlegezte meg a forrást. 

Forrás: martfű.hu/Herbályné Kalmár Irén

Kapcsolódó cikkek