Egyszerre lesz áldás és átok az Aldi a szolnoki belvárosban?

Megosztás

Rengetegen várják szívrepesve, hogy végre üzlet legyen a volt Domus helyén Szolnokon. Most végre teljesülhet az álmuk, hamarosan Aldi nyílik a kétszintes épületben. Hogy mi lesz a felső szinten, nem tudni, a lényeg, hogy heteken belül akár meg is nyithatják az új kereskedelmi egységet. Sokaknak azonban már elegük van, leginkább az építkezésből.

– Már nagyon unjuk az épülő Aldit!

Ezzel kezdte egy környékbeli lakos a beszélgetést. Leginkább a parkolással van gondja.

– A parkolást és a parkolóból ki-be járást is ellehetlenítik. Már sokan a szomszéd utcákban kénytelenek parkolni mert 60-70 régi parkolót elvettek az építkezés miatt – fejtette ki.

Ráadásul az is növeli mérgüket, hogy hiába is fizettek a parkolásért, máshol nincs parkolóhely.

– Sokan morgolódnak, hogy hiába vették meg az éves parkolási bérletet, ha a szomszédos fizetős/havi bérletes helyeken kényszerülnek parkolni! Én végre találtam egy normális parkolóhelyet, és most nem merek elmozdulni, mert nem tudom, hova tudok majd visszaállni – osztotta meg tapasztalatát

Ám hiába is találnak valahol parkolóhelyet, sokszor előfordulhat, hogy ott is útban vannak.

– Most ami új, hogy ebbe a parkolóba rallyznak be a háromtengelyes kamionok. Nyilván sokan kényszerülnek tilosban is parkolni. Ez azzal járhat, hogy éjszaka felcsengetik az autó tulaját, hogy álljon odébb! Egy szomszédot éjjel 1-2 óra között ébresztette a rendőr azzal, hogy álljon el, mert nem fér tőle a kamion – tudatta lapunkkal beszélgetőpartnerünk. 

Ám más gond is van.

– Sőt, mivel képtelen íveken kénytelenek a kamionok manőverezni, széttapossák a járdákat és járdaszegélyeket – mondta a lakos.

– Amikor megláttam egy kamiont felmenni a járdára és padkára, akkor tudtam, hogy ennek a néhány éve felújított parkolónak is annyi lesz – tette hozzá.

Az is gond, hogy sokan arra gondolnak, a megnövekedett kamionforgalom miatt zajosabb lesz a környék. Nyilván árut kell majd tölteni, ehhez kamionok jönnek-mennek majd és kézikocsikat zörgetnek majd a pakoláshoz. 

Attól tartanak többen is, hogy olyan hely lesz, mint a Csaba utca. Oda is betette a lábát a Magyar Posta és ezzel alaposan megnőtt a kamionforgalom és az ottani lakók gondja is.

– Majd olyan lesz ez a környék is, mint a piac, ahol már hajnal 4-kor indul az élet – osztotta meg félelmét a környékbeli lakos.

Persze, hogy milyen árufeltöltési gyakorlatot alakít majd ki az Aldi, az majd csak az üzlet működése alatt derül ki.

Nyitóképünkön: éjszakára megtelnek a parkolók, de sok közülük nem használható egy lakos szerint az építkezés miatt.

Fotó: olvasónk

Kapcsolódó cikkek