Új lelkész szolgál Martfűn

Megosztás

A Martfűi Református Egyházközség életében jelentős változás zajlott az elmúlt időben. 2023 januárjától a Kupai-Szabó Tímea és Kupai-Szabó Kornél lelkészházaspár Törökszentmiklós, Tiszatenyő és Kengyel református gyülekezeteiben folytatja lelkipásztori szolgálatát. A megüresedett lelkészi állásra a Martfűi, a Rákóczifalvai és a Rákócziújfalui Református Egyházközség Presbitériuma Tóth László sonkádi lelkipásztort hívta meg.

Az új lelkész feleségével és kislányukkal, Eszterrel költözött a martfűi parókiára.

A házaspár a legutóbbi önkormányzati testületen mutatkozott be. Tóth László református lelkész, felesége Tóthné Iván Éva református vallástanár.

Mindketten a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen végeztek, és megtisztelő számukra, hogy a Martfűi Református Egyházközség presbitériuma meghívta őket lelkipásztori és vallástanári szolgálatra.

Január elején költöztek a városba, időközben a hitoktatás is beindult, a martfűi általános iskolában és az óvodákban Tóthné Iván Éva viszi a hitoktatás feladatát. Együtt is végeznek szolgálatot a szombati ifjúsági alkalmakon és a vasárnapi gyermek istentiszteleten, amit egy időben tartanak a felnőtt istentisztelettel.

A gyülekezet új vezetőit Rágyanszky István alpolgármester, a Martfűi Református Egyházközség gondnoka köszöntötte, majd Papp Antal polgármester azt mondta, a képviselő-testület a Művelődési, Oktatási, Sport, Civil és Egyházi Kapcsolatok Bizottsága állandó meghívottjaként is számít Tóth László református lelkész segítő támogatására, minden bizottsági ülésre szívesen várják.

Forrás és fotó: martfű.hu

Kapcsolódó cikkek