Civil szervezetek fogtak össze Martfű felpezsdítéséért

Megosztás

Alakuló ülését tartotta a napokban a Martfűi Civil Kerekasztal (MCK), ahol a résztvevők hozzá is fogtak a helyi civil élet gazdagításához, az együttműködések továbbfejlesztéséhez.

A helyi Civil Kerekasztal vezetője Fróna Katalin lett, a vezetésben pedig Kovács Lászlóné, Kovács Andrásné és Szekeres Lászlóné vállaltak szerepet, közölte Martfű város hivatalos oldala.

A csoport a civil vezetőkkel közösen tervezi kialakítani a Martfűi Civil Kerekasztal működésére vonatkozó, hosszútávú elképzelést. Elhivatottak abban, hogy nagy erőkkel, de főleg lelkesedéssel folytassák a fórum tevékenységét, erősítsék a civil szervezetek közötti együttműködést.

Az alakuló ülésen létrejött Helyzetelemző Műhely témái a következők voltak:

  • Milyennek látják Martfű közösségi és kulturális életét?
  • Milyen erősségeket, hiányosságokat tapasztalnak?
  • Hogyan fejlesztenék a település kulturális és sport életét, milyennek ítélik meg az ifjúság helyzetét, valamint hogyan látják a szervezetek közötti együttműködéseket?

A kérdésekre csoportmunkában keresték a válaszokat, amelyben huszonheten vettek részt 11 helyi civil közösség képviseletében.

A Martfűi Civil Kerekasztal a következő fórumát januárban rendezi meg, ahol a most felmerült kérdésekre igyekeznek megoldást találni a résztvevők – tájékoztatott Fróna Katalin. Szeretnék, ha minél többen kapcsolódnának be ezekbe a folyamatokba és közös gondolkodás által, közös ötletekkel járulnának hozzá a martfűi közösségi élet fejlesztéséhez.

Kapcsolódó cikkek