Mi folyik Szolnokon: olvasóinkkal beszélgettünk a Részvétel Hetén

Szerkesztőségünk számára mindig nagy öröm találkozni olvasóinkkal, különösen manapság, amikor a személytelen online tér sokkal inkább hasonlít egy álarcosbálra, mint a hús-vér valóságra. A Civil Kollégium Alapítvány (CKA) és partnerei több mint egy évtizede szervezik meg a Részvétel Hete programsorozatot, melyhez idén a Szol24 is csatlakozott.

Tovább olvasom

Ébresztő, kinyitott a vásár!

Már kipakoltak az árusok a furgonokból, terepjárókból, hogy izgatottan vagy éppen nagy nyugalommal várják a vásárlókat a szolnoki Agórában és a Hild téren. A szokásos vásárt tartják, nincs is rossz idő, úgyhogy irány a vásár! Az árakról pedig inkább szó se essék, hiszen egy a jelszó: védd a hazait, vedd a hazait!

Tovább olvasom

Holland szabadulószoba a Hild téren

Az emberkereskedelemről szóló szabadulószobát hoz a holland rendőrség Szolnokra. Az Escapevan elnevezésű projekt keretében a holland rendőrség és a Pécsi Tudományegyetem  társszervezésével szeptember 19-30. között Magyarországra érkezik egy szabadulószobának berendezett lakókocsi, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az emberkereskedelem áldozataira. A hollandok egyik állomásnak Szolnok városát választották, így szeptember 26-án lehetőség nyílik bemutatni az emberkereskedelem elleni megelőzési programjukat, amely egy történeten keresztül mutatja be az elkövetők módszerét. A rendezvényhez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai is csatlakoznak, bízva abban, hogy rátudják irányítani a figyelmet a jelenségre, és a figyelemfelhívással,…

Tovább olvasom

Csalók gyűjtenek a Hetényi Géza Kórház nevében

Úgy tűnik, hogy csalók garázdálkodnak Szolnok utcáin. Több olvasónk is jelezte, hogy az elmúlt hetekben a Hetényi Géza Kórház nevében próbálnak pénzhez jutni titokzatos adománygyűjtők. A Hild tér környékén szólítják le a gyanútlan járókelőket és a jóhiszemű adakozóra bízzák, hogy mennyi készpénzzel támogatja az intézményt. A Szol24 megkereste a Hetényit, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy „az intézet nem szervezett semmiféle gyűjtést.”

Tovább olvasom