Ismét akciózott a Szolnoki ZöldErő, jócskán volt dolguk

Megosztás

A Zagyva folyó ilyenkor igazán szép arcát mutathatná, de a part menti, nagy rakásokban felhalmozódott szemét egészen durván rontja a látképet – erről írt Facebook-oldalán az elkötelezett környezetvédelmi munkájáról ismert Szolnoki ZöldErő. Köszönhetően a lelkes önkénteseknek, a reggeli sétán többen is összegyűltek, így sikerült nagyobb területen összeszedni a hulladékot, hogy tisztábbá tegyék a folyó környezetét.

A munkájuk ellenére hozzáteszik, a folyó jobb partján elért eredmény valószínűleg nem lesz maradandó. A hidak alatt élő hajléktalanok után az első erősebb szél újra szétszórhatja a felgyülemlett szemetet. Sajnos a sétányon is megszokottá vált, hogy felgyülemlik egy csomó hulladék.

Egyre nagyobb problémát jelent Szolnokon a hajléktalanság és a köztéri drogozás

Ahogy júliusban megírtuk, a közösségi tagjai nem győznek a környezetükért aggódók szemétszedő akciókat hirdetni – Arányaiban rengeteg szemetelő polgár dobálta el és egy maroknyi, a környezetéért felelősséget érző gyűjtötte össze a legalább két-háromszáz kilogramm hulladékot a bevásárló park szervizútjának környékén, a Facebook-on június 30-ra meghirdetett Decathlon szemétszedés – Sporttal a környezetért eseményen.

Márciusban is szervezett szemétszedést a ZöldErő, akkor a tiszaligeti sportcsarnoktól indulva, a Tisza bal partját tisztították meg az ember nyomaitól és az így összegyűlt tetemes hulladékmennyiséget a Kötivizig szállította el.

Kép: Szolnoki ZöldErő Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek