Hivatalos: visszavonul a magyar bajnok, válogatott szolnoki kosárlabdázó

Megosztás

Négy éven át pattogtatta a labdát a Szolnoki Olajbányász csapatában és ez idő alatt a bajnokságban és a kupaküzdelmek során is felért a csúcsra, aranyérmet szerzett a gárdával. Korosztályos válogatottként is szerepelt Szabó Péter, aki most 34 évesen visszavonul.

A Veszprém Kosárlabda Klub hivatalosan tájékoztatott, hogy csapatuk kapitánya, a Szolnokon is négy évet lehúzó Szabó Péter 34 évesen úgy döntött, hogy befejezi nagyszerű pályafutását. A részleteket a veszpremkosar.hu osztotta meg.

A szolnoki születésű, 184 cm magas irányító szülővárosa utánpótlásában nevelkedett, és mind az U18-as, mind az U20-as válogatottnak a tagja volt, előbbivel Európa-bajnoki nyolcadik helyezett lett. További érdekesség, hogy háromszoros magyar egyetemi bajnoknak is vallhatja magát.

2007-től szerepelt a Szolnoki Olaj felnőtt csapatában, egészen 2011-ig. E négy szezon alatt előbb Magyar Kupa bronzérmet szerzett 2009-ben, majd utolsó évében mind a bajnokságban, mind a kupában felért a csúcsra, és NBI/A csoportos aranyérmet ünnepelhetett, ráadásul az EuroChallenge versenysorozatában a nemzetközi porondon is kipróbálhatta magát.

Ezt követően összességében két év légiósélet következett számára Szlovákiában, ahol a Komárno együttesével bajnoki- és kupaezüstöt szerzett. E két szezon között azonban egy évadra visszatért a magyar „A” csoportba, és ötödik helyezett lett a Jászberénnyel. A Veszprémbe 2018-ban igazolt és itt is fejezte be karrierjét.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek