Ijesztő meglepetés a tiszaföldvári Penny áruház mögött a játszótéren – emberi csont?

Megosztás

A helyismerettel régebb óta rendelkezők szerint ezen annyira nem szabad meglepődni, hiszen korábban ez a terület temető volt, így valószínűleg ez nem az utolsó ilyen “meglepetés” lesz majd a közelben.

Tiszaföldváron a Penny áruház mögött hever a kavicsos földön ez a jó eséllyel emberi csont. Ez egy játszótér területe, így valóban kissé bizarr látvány, az emberi csontváz (ránézésre) egyik legnagyobb méretű csontja lehet ez. A képet Endrének köszönhetjük.

Mivel a terület sok évtizeddel ezelőtt még egy temető volt, így annyira nem hatalmas meglepetés, hogy ilyen váratlanul előkerülő leletre bukkanhatunk. Viszont a játszótéren játszó gyermekek számára nem biztos, hogy ez a legjobb látvány, így remélhetőleg az illetékesek gyorsan intézkednek majd az ügyben.

Ezzel kapcsolatban Jánosnak egy idevágó története is akadt, amit egy hozzászólásban meg is osztott. “Nekünk veteményes volt középkori temető felett anno. 30 cm-re már voltak csontok. Azt mondták, saját költségen feltárathatjuk, amúgy egyik hivatalt sem érdekelte. Azt az egy csontvázat elvitték, ami felszínre került, aztán jó napot!”

A mostani viszonyok között talán jobban is jártak, hogy nem most kerülne elő egy ilyen lelet a saját kertünkben, mert jó eséllyel a mi költségünkön kellene feltáratni. Íme a játszótéren heverő csont.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek