Ezért lehet legyőzhetetlen a választásokon Jászberény polgármestere, Budai Lóránt

Megosztás

Az utóbbi három alkalommal nemhogy nyert, de folyamatosan egyre nagyobb fölénnyel tudott győzni Budai Lóránt. Még egy időközi választást is be kellett iktatni, amikor politikai ellenfelei sikeresen megingatták városházi többségét, ám Budai azt végképp megsemmisítő különbséggel húzta be.

Sokan kíváncsiak arra, hogy mi lehet ennek az oka. A kétharmaddal 14 éve uralkodó Fidesz országában hogyan tud egy ellenzéki oldalon tevékenykedő politikus kétharmaddal nyerni a kormánypárti jelöltek felett? Egyrészt Jászberényben hatástalan a lejárató propaganda, sőt, inkább ellenhatást vált ki az emberekből. A többire pedig a polgármester maga adott magyarázatot.

“Hitelesség. Az elmúlt öt évben (de leginkább a tavalyi, hangos időközi választások óta) számtalanszor megkérdezték tőlem, hogy mi a siker titka? Mi az, aminek segítségével sikerült kétharmados győzelmet aratnunk a Fidesz felett?

Én minden esetben azt válaszolom, hogy – sok egyéb mellett – legfontosabb a hitelesség. Hogy legyél önmagad. Hogy ne próbálj se több, se kevesebb lenni annál, mint aki vagy. Rettentően büszke vagyok arra, hogy szülővárosom az elmúlt ciklusban háromszor is polgármesterének választott. Szinte hihetetlen és egészen biztos, hogy életem végéig tartó megtiszteltetés.

De legalább ilyen jól esik, hogy a legtöbben azt mondják, hogy polgármesterként is „Lóri maradtam”. Lóri, aki ide járt bölcsődébe, óvodába, iskolába. Lóri, aki a kilencvenes évek jászberényi éjszakáinak elengedhetetlen szereplője volt. Lóri, aki itt lett először szerelmes, akinek gyerekei is itt születtek, és aki a mai napig itt él, egy negyedik emeleti albérletben. Ezt nem lehet eltanulni, ezt nem lehet eljátszani. És ezt bizony sokan értik és érzik!

Valószínűleg ennek (is) köszönhető ez az óriási molinó, amely a hétvégén került ki egy helyi vendéglátó egység homlokzatára. Furának tűnhet, de ennél nagyobb örömöt, ajándékot és megerősítést talán nem is kaphattam volna. Köszönöm a tulajdonosnak és természetesen mindenkinek, akiknek ilyen módon is eszébe jutottam. Egy biztos: bármi is lesz június 9-én, én továbbra is Lóri maradok!” – zárta gondolatait Budai Lóránt. (Képek: Budai Lóránt Facebook)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek