Hősként ünnepelték a kupagyőztes Paks jászberényi születésű kapusát

Megosztás

Ismét hosszabbítás után dőlt el a Magyar Kupa döntője: a csak magyar játékosokat felvonultató Paks egy hajtós meccsen használta ki a bajnok Ferencváros gyengeségeit, 2-0-ra nyertek Papp és Haraszti góljával. A Tolna megyei csapat sikeréhez nemcsak szükséges, egyenesen elengedhetetlen volt a jászberényi születésű Szappanos Péter remek teljesítménye, aki még büntetős is hárított a Puskás Arénában.

A 33 éves kapus Jászberényben született, majd az FTC akadémiájához került. 2009 és 2014 között a Dunaharaszti MTK kapuját védte több, mint száz tétmeccsen, majd egy rövid tatabányai kitérő után a Zalaegerszeg és a Mezőkövesd kapusa volt évekig. A Pakshoz tavaly szerződött, előtte a Honvédban játszott két szezont.

Bár hosszú volt az út, amíg elért ide, az utóbbi napok eredményeire egyáltalán nem panaszkodhat Szappanos – a kupagyőzelem mellett a Marco Rossi szövetségi kapitány által kihirdetett nyári Európa-bajnokságon résztvevők keretben Dibusz Dénes és Gulácsi Péter mellett Szappanos is helyet kapott.

Szappanos Péter a mérkőzés legjobbjának bizonyult

A halvány teljesítményt nyújtó Fradi és a szívvel-lélekkel játszó Paks összecsapásának végén a mérkőzés legjobbját is megválaszották, nem meglepő módon a Paks kapusára esett a választás.

 „Fantasztikus hangulat… élmény volt a Puskás Arénában játszani, ez minden futballista álma. Az előző egymás elleni mérkőzésünkön kilenc védésem volt az Üllői úton, a Ferencváros ellen egyetlen pillanatra sem hagyhat ki a figyelem. A kivédett tizenegyesnél sem éreztem, hogy fordulópont lehet… Példaértékű volt, ahogy csúsztunk-másztunk. Szörnyű tavaszom volt, hosszabb sérülésen vagyok túl, ott volt a fejemben, vajon mehetek-e az Eb-re, örülök, hogy a meghívó másnapján kupagyőzelmet ünnepelhetek. A hétvégén fontos mérkőzés vár ránk a bajnokságban, de nem akarok álszerény lenni, megünnepeljük ezt a kupagyőzelmet” – nyilatkozta a mérkőzés után.

Paks–Ferencváros 2–0 (0–0, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után

Budapest, Puskás Aréna, 51 900 néző. Vezette: Berke

Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Osváth, Papp, Vécsei, Windecker (Szabó II Bálint, 86.; Mezei, 118.),  Szabó J. – Hahn (Böde, 72.), Könyves (Balogh B., a szünetben; Haraszti, 120+1.). Vezetőedző: Bognár György

Ferencváros: Varga Á. – Botka, I. Cissé, Abena, Civic (C. Ramírez, 90+1.) – Maiga (Loncar, 59.), Ben Romdan (Kodro, 55.) – A. Traoré, Abu Fani, Marquinhos (Zachariassen, 82.) – Varga B. (Lisztes, 82.; Szevikjan, 100.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Gólszerző: Papp (98.), Haraszti (120+2.)

Kiállítva: Vécsei (38.), ill. Abena (75.)

Képek: Árvai Károly

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek