Elindult a fiatalokat támogató Mesterségek Műhelye pályázat Jászberényben

Megosztás

Jászberény külterületén, a Birs Vendégházban tartották meg a fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatását célul kitűző Mesterségek Műhelye címet viselő projekt nyitóeseményét. A startoló ifjúság párbeszéd pályázat a fiatalok, a helyi munkaadók és döntéshozók közötti kapcsolati háló kiépítésében szeretne közvetíteni.

Példamutató hozzáállásként értékelhető, hogy úgy vélik, az érintett generációt szükséges bevonni az őket helyi szinten érintő és meghatározó folyamatokba, a saját gondolataikat és meglátásaikat a „közösbe” helyezve.

A projektben résztvevő, szűkebb lehetőségekkel rendelkező fiatalokat emellett karriertanácsadással és közösségépítéssel segítik.

Az eseményen szóba került a Jászberényi Ifjúsági Önkormányzat utódszervezete, amely a Lehel Ifjúsági Szervezet (LISZT) nevet kapta. A rendezvényen megjelenő képviselőknek a LISZT tagjai mutatták be a megvalósításra váró feladatokat és célkitűzéseket.

„Köszönöm a meghívást, a tanulságos előadásokat, valamint a megjelent szervezetek és intézmények közötti szoros együttműködést, amely záloga a pályázat sikerének” – írta a közösségi oldalán Budai Lóránt polgármester.

Kép: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek