A jubileumi Utazási Kiállítás képekben

Megosztás

Az elmúlt hétvégén rendezték meg 25. alkalommal a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítást, ahol minden évben bemutatják Szolnok és környéke megannyi helyi értékét és turisztikai látnivalóját.

Az időjárás is kegyes volt, így sokan voltak kíváncsiak a jubileumi kiállításra, ahol többek között Szeged, Újszász, Nyíregyháza, Martfű, Tiszavárkony és a két díszvendég, Veszprém és Reutlingen is képviseltette magát. A háromnapos rendezvény eseményei két helyszínen, a fedett Agórában és a szabadtéri Hild téren zajlottak.

A pénteki napon az ünnepélyes megnyitót követően színpadi műsorok, majd utcabál várta az érdeklődőket. Szombaton a kiállítókon volt a hangsúly, szóba elegyedhettünk a résztvevőkkel, kipróbálhattuk magunkat addig ismeretlen kreatív terepeken, színes bemutatkozó anyagokat lapozgathattunk és válogathattunk a nyári kirándulások lehetséges célpontjai között.

Kicsik és nagyok szép számban vettek részt a programokon, a kilátogatók rengeteg új élménnyel gazdagodhattak, például a szolnoki csatáról, vagy Magyarország madarairól tudhattak meg többet, de belekóstolhattak a nemezelés vagy épp a csigasodrás rejtelmeibe is.

Szerző és fotók: Vajó Levente

Kapcsolódó cikkek