A túrkevei polgármester újraindul, bár egyetlen ajánlást sem gyűjtött magának

Megosztás

Magos Vilmos kormánypárti és Sallai Róbert Benedek regnáló polgármester között választhatnak a túrkevei lakosok a helyhatósági választáson, valamint tizenkilenc egyéni listás jelölt is lesz. A település nem egyszer került éles politikai konfliktusok kereszttüzébe, volt, hogy Sallait halálosan megfenyegették. Úgy tűnik, ez nem vette kedvét, bár saját magának egyetlen ajánlást sem gyűjtött.

A polgármester a Facebook-oldalán tette közzé néhány nappal ezelőtt, hogy hivatalossá vált az újbóli indulása, nyilvántartásba vették. „Nyilván, ciki lett volna, ha nem lesz meg magabiztosan az aláírás, de arra büszke vagyok: én nem gyűjtöttem egy darabot sem” – írta, hozzátéve, hogy ennek nem a lustasága, hanem elvi okai vannak: nem akarta magát négy és fél év munka után ajánlgatni, „hanem vagy akarják a helyiek, hogy folytassam, vagy nem.”

Sallai hálás a biztatásokért és az aláírást gyűjtő támogatóinak, akik felvállalták az ezzel járó munkát. Azt ígéri, holnaptól közösségi médiás bejegyzésekben számol be napról napra, hogy milyen eredményeket tudnak felmutatni Túrkevén az elmúlt időszakban.

„Ezt követően pár napig a következő időszak programjáról fogok írni (mert azt hiszem, a „folytatjuk“ mégsem elég…), majd pár napon keresztül méltatom és figyelmükbe ajánlom azokat a jelölteket, akikkel egy jó képviselő-testületet el tudnék képzelni” – ígérte.

A május közepén megrendezésre kerülő Juhászfesztivál előtt választási fórumot tart, illetve kiadványt is készítenek, sőt, élőben közvetített polgármester-jelölti vitára számíthatunk a Magos és Sallai főszereplésével, ami egy kistelepülésen, pláne Magyarországon egészen üdítő kivételnek hat.

Kép: Sallai R. Benedek Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek