Ilyen a csapvíz Szolnok egyik városrészében – vajon megfelel mindenféle előírásnak?

Megosztás

Hasonló helyzetekben szoktak jönni a szakemberek és a lakosok arcába mondják, hogy a vízzel semmi gond, mindenféle egészségügyi határértéknek megfelel. Szolnoki lakótársunk azonban nem egészen így gondolja.

Anna, egy “egyszerű” szolnoki lakos panaszkodott a közösségi médiában (is), miszerint gusztustalan, ihatatlan víz folyik a csapból. “Ilyen víz folyik a csapból a Vásárhelyi P. úton, felháborító! Inni szerettem volna… igya meg ezt a VCSM meg a városvezetés!” – írta felháborodottan.

Arra a felvetésre, hogy esetleg csőtörés lehetett a környéken (amire Szolnokon, valljuk be, több mint nagy esély van hétről hétre) és a javítás után így mossa ki a rozsdát és egyéb szennyeződéseket a hálózat a csap megnyitása után, Anna közölte, hogy rendre újra és újra folyatja hosszasan, de a helyzet bő egy órával később sem változott, tehát nem pillanatnyi megingásról van szó.

Roland is arról számolt be, hogy náluk is megesek időnként ugyanez. Amikor pedig szól a szakembernek, lepattintják a felelősséget. “Amikor nálunk ilyen folyt, (meg még büdös is) azt mondták, semmi baja, megfelel a határértékeknek, stb. Mondom, akkor igyad, b**+ addig, míg nem szólok hogy elég” – erősítette meg. Volt, aki viszont más megvilágításba helyezte azt a nemrég elhangzott polgármesteri kampányígéretet, hogy a választások után nem sokkal Szolnok nagyon jól jár, mert a minisztérium megígérte, a legfontosabb csőcseréket elvégzik Szolnokon.

“Kié volt eddig a VCSM? Ki volt annak a vezetője? Kié most a VCSM? Ki annak a vezetője… Na ezért tartunk itt.

De ne aggódjon senki! Meg van ígérve, ha újra megnyerik a választást, lesz csőcsere… Viszont az elmúlt 3 évben miért nem volt érdemleges változás ezzel kapcsolatban? Vagy előtte? Vagy azelőtt…stb? De jól hangzik, így választások előtt. Úgy mint a harmadik Tisza híd is…” – mutatott rá Tibor. Akkor marad a reménykedés.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek