Szolnokon is öröm lesz a zene – ismét tehetségkutatót rendeznek a városban

Megosztás

Három saját szerzeménnyel léphetnek színpadra a kilencedik AztaQ könnyűzenei tehetségkutató résztvevői 2024. június 1-jén a szolnoki Tisza moziban. Az Öröm a Zene sorozat Jász-Nagykun-Szolnok megyei eseményére május 20-ig jelentkezhetnek a legfeljebb egy lemezzel rendelkező, pályájuk elején járó zenekarok és énekesek.

Szolnok negyedik, a Tisza mozi pedig harmadik alkalommal ad otthont a 2017-ben elindított AztaQ, Amatőr Zenei Tehetségkutató Versenynek, ami az Öröm a Zene sorozat Jász-Nagykun-Szolnok megyei elődöntőjének számít – közölte a Szol24 szerkesztőségével a szervező gárda. A 2024-es AztaQ legjobb fellépője, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is ott lehet az Öröm a Zene őszi országos döntőjében – ahol a fődíj 1 millió forint értékű hangszervásárlási utalvány –, ami egyben azt is jelenti, hogy jó eséllyel pályázhat az NKA Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának 4 millió forintos támogatására. A tavalyi AztaQ-ról a Crescendo Selecta jutott az Öröm a Zene országos döntőjébe, ahol az Újfalusi Gábor-díjat kapták meg, 2022-ben pedig a Cloud Factory képviselhette az országos megmérettetésen a szolnoki tehetségkutatót.

Az idei, sorrendben a kilencedik AztaQ-ra 2024. május 20-ig jelentkezhetnek a bármilyen stílust játszó zenekarok és énekesek. Fontos azonban, hogy csak élő, hangszeres produkciók állhatnak az AztaQ színpadára, azaz bármiféle playback megoldás kizárt. Az Öröm a Zene többi megyei versenyéhez hasonlóan Szolnokon is csak saját szerzeményekkel lehet indulni a dalok nyelvének megkötése nélkül, illetve természetesen instrumentális művekkel is lehet pályázni. Mivel az Öröm a Zene és a Hangfoglaló Program célja, hogy a pályájuk elején járó formációkat segítse, így az egynél több, profi kiadónál megjelent és kereskedelmi forgalomba került lemezzel rendelkező zenekarok és énekesek sem indulhatnak az AztaQ-n sem. A szolnoki megmérettetésre legalább két saját dal hanganyagának a beküldésével jelentkezhetnek a zenekarok.

A június 1-jei AztaQ-n a kiválasztott zenekaroknak fél óra áll rendelkezésükre, hogy a színpadon beálljanak, illetve a zsűri előtt a három saját szerzeményüket eljátsszák. Az idei AztaQ zsűrijében is ott lesz Andrásik Remo, a HANOSZ főtitkára, az Öröm a Zene sorozat vezetője, Horváth Gergely rádiós műsorvezető-szerkesztő és Pap Béla, a szolnoki könnyűzenei élet meghatározó alakja, akik tavaly is értékelték az indulókat. Először csatlakozik a szolnoki zsűrihez Kirschner Péter zenész, zeneszerző, producer, akit az NKA Hangfoglaló Program delegált. Az AztaQ támogatóinak köszönhetően a színpadra lépők biztos, hogy nem távoznak majd üres kézzel Szolnokról, hiszen fellépési lehetőségek, hangszervásárlási-utalványok, stúdiózási lehetőségek, illetve helyi és országos megjelenést biztosító médiacsomagok várják őket közel 1 millió forint értékben a június 1-jei megmérettetést záró eredményhirdetésen.

További, folyamatosan frissülő információk: https://aztaq.blog.hu/

A versenykiírás az alábbi linken:

AztaQ 2024: Versenyfelhívás

VersenyfelhívásAztaQ 2024Amatőr Zenei Tehetségkutató Verseny SzolnokonAz Öröm a Zene országos tehetségkutató Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei versenye Időpont: 2024. június 1. (szombat) 10.00-17.00 óra Jelentkezési határidő: 2024. május 20. hétfő (Pünkösd) éjfél Helyszín: Tisza mozi…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek