Most kapaszkodjunk meg, megépült Szolnok és talán a világ legrövidebb kerékpárútja

Megosztás

Egészen elképesztő, döbbenetes, nehéz rá szavakat találni, hogy ennek mi értelme is volt. Mindenesetre erre a “hosszú” szakaszra ne nagyon szálljunk fel majd a biciklire, elfáradni biztosan nem fogunk.

A képet Kovács Krisztiánnak köszönjük, aki azt is hozzáfűzte a közösségi médiában, hogy ez szép teljesítmény, biztosan jobb lett így a kerékpáros közlekedés. Mindig azt gondoljuk, hogy Magyarországon már semmivel nem tudnak meglepni minket, főleg a lombok nélküli lombkoronasétányok és hasonló építmények láttán. Ilyenkor azonban rájövünk, hogy mindig érkezik valami teljesen új ötlet.

Szolnok különösen élen jár az ilyen különlegességekben, gondoljunk csak a hosszú hónapok alatt is befejezetlen aszfaltozásokra, vagy a Széchenyi városrészen az átlagosnál sűrűbben ki- s betemetett munkagödrökre. Ez a néhány méteres kerékpárút azonban alighanem mindent visz. Pontos fellelési helye pedig az egyik szandaszőlősi kereszteződésnél, a Vörösmező és Karinthy Frigyes utcák találkozásánál található. A helyiek véleménye pedig szintén érdemes néhány szóra. “Átgondolt, szakszerű tervezés és kivitelezés! Gratulálok! Annak is, aki átvette!”

Az ország tükörképe. Ez most tényleg komoly? – ilyen és ehhez hasonló gondolatok mentén értetlenkedtek többen is, de a képek sajnos nem átalakítás eredményei, hanem ez valóban így épül(t) és ekkora. Szolnok, 2024. Vajon lesz szalagátvágásos átadó ünnepség is? Hát akkor kerékpárra fel!

Fotó: Kovács Krisztián

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek