Szolnokon nemcsak az úttestek, de a járdák is rendkívül elhanyagoltak és balesetveszélyesek

Megosztás

Szinte bármelyik irányba indulunk el, előbb-utóbb betévedünk egy olyan utcába, ahol a járda gyalogos közlekedésre is alig-alig alkalmas, kerekesszékkel, babakocsival pedig megugorhatatlan akadály. Szolnok sajnos ebben a tekintetben sem jeleskedik.

A részletekre Lovas Ferenc hívta fel a figyelmet az egyik helyi csoportban, jó néhány képpel is illusztrálva az elkeserítő helyzetet.

Szolnok, Abonyi út. Járda: az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló – az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt – része. Ferenc szerint ez járdának nem nevezhető, bár ezen próbálnak közlekedni a gyalogosok, babakocsit tolók, kisgyerekkel, idősek, mozgáskorlátozottak/elektromos segédeszközzel vagy más módon/ stb. Szolnok fejlődik /Szolnok előre megy – nem hátra/, de a lakosok valahogy ezt nemigen látják.

Bár pénteken már legalább ígéretet kapott a város arra, hogy a leggyakoribb csőtörések helyszínén kicserélik a gerincvezetékeket, amit már hosszú évekkel ezelőtt meg kellett volna tenni. Igaz, mivel a kampányidőszak most erősödik be igazán, sokan félnek, hogy az ígéret csak ígéret marad és június 10-étől megint visszatérhetünk a valóságba, véget ér az álmodozás.

A járdákkal valóban kezdeni kellene valamit, mert szörnyű rájuk nézni is, igaz, ha az útfelújításokra nemigen jut pénz, a járdákat aztán végképp nem veszi észre senki odafent, csak a lakosság, akik nap mint nap arra járnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek