Hideg időre számítsunk a hétvégén, szerencsére esőt is kaphat az Alföld

Megosztás

A legnagyobb esély éppen Jász-Nagykun-Szolnok megyében és az Alföld többi területén van a csapadéknak, amire hatalmas szüksége lenne már a földeknek.

Záporokra, zivatarokra számíthatunk szombaton napközben az ország nyugati, északnyugati kétharmadán, néhol apró szemű jég, illetve viharos közeli (55-60 km/h) széllökés is előfordulhat. Az Országos Meteorológiai szolgálat közlése szerint késő délutánra várhatóan lecsengenek a zivatarok, de a hűvös idő marad: a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul, estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő, éjszaka pedig a hidegre hajlamos, kevésbé felhős helyeken gyenge fagy is lehet. 

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de már csak szórványosan várható eső, leginkább a Duna-Tisza közi összeáramlási zónában és a Dél-Alföldön lehet csapadékra számítani. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Délután a Dunántúlon 9, 13, máshol 13, 17 fokot olvashatnak le a hőmérőkről. (Forrás: OMSZ)

Kapcsolódó cikkek