Szentesen több probléma is van az ellátással: egyorvosos ügyelet, bezár a kórházi szülészet

Megosztás

Január 1-től vegyes ügyeleti ellátás működik Szentesen. A város önkormányzata azt közölte, hogy 2023. január 1-től a központi orvosi ügyeleti ellátás megváltozik. Az eddigi külön gyermek és felnőtt ügyelet helyett vegyes ügyeleti ellátás fog működni, ami azt jelenti, hogy egy orvos látja el a gyermek és felnőtt betegeket is.
Az ügyeleti ellátás munkanapokon 15.00 órától – másnap reggel 7.00 óráig, munkaszüneti, szabad-, és ünnepnapokon reggel 7.00 órától másnap reggel 7.00 óráig érhető el.
Az ügyeleti ellátás helye változatlanul: 6600 Szentes, Vásárhelyi út 30.
Telefonszám: 06-30/113-6892, 06-63/400-712.

Arra nem tértek ki, hogy miért volt szükséges ezt a lépést megtenni, de lehet, hogy az országot jellemző általános orv oshiány lehet az intézkedés oka.

Mindenesetre többen annak adtak hangot, hogy egy gyerekorvos ért-e a felnőttek bajaihoz, illetve fordítva.

De ez talán még a kisebb gond, hiszen mint a helyi kórház közleményében megírta, januártól bezárják a kórház szülészetét. Az osztály bezárásának oka a szakorvosok hiánya.

A Szentesi Mozaik helyi újság azt írta, hogy Cserkeszőlő Facebook oldaláról kellett a szentesieknek megtudni, hogy a Dr. Bugyi István Kórház szülészete ideiglenesen szünetelteti a szakellátást.

A kismamáknak, illetve a szülő nőknek a fél órára lévő Hódmezővásárhelyre, illetve az egy óra távolságra eső Szegedre vagy a szintén egyórányi útra lévő Kecskemétre kell az ottani kórházba eljutni. Így előfordulhat, hogy egy évben több száz nő is a mentőautóban, útközben fogja majd megszülni a gyermekét, írta a telex.hu.

A szülészeti ellátásban adódott gondokkal Szolnokon is szembesülniük kellett az édesanyáknak, de más osztályokon is ellátási nehézségek adódtak.

Képünkön az orvosi ügyeletnek helyet adó épület, fotó: Google

Kapcsolódó cikkek