Jó az irány? Más osztályokon is óriási gondban a szolnoki kórház, nem csak a szülészetnél

Megosztás

A stroke- és neurológiai ügyelet is szünetel bizonyos napokon a Hetényi Géza kórházban. Az agyvérzéses betegeket akár 100 kilométert is utaztathatják. Remek a magyar állami egészségügy, Szolnokon pedig határozottan kezd összedőlni a kártyavár. Ez talán már a Holdról is látszik.

Komoly problémákkal küzd a szolnoki megyei kórház, akadozhat a betegek zökkenőmentes ellátása bizonyos részlegeken. Mint azt korábban megírtuk, a kórház szülészetén is ez a helyzet az orvoshiány miatt. 

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál szerint a stroke- és neurológiai ügyeletet májusban több napon sem tudta ellátni az intézmény.

A kórház a kialakult helyzetről hivatalosan is jelentést tett az illetékes Nemzeti Népegészségügyi Központnak. A portál megkereste a kórházat, hogy hová és mennyi idő alatt kerül stroke esetén a beteg, és ez az időintervallum elegendő-e, hogy ne szenvedjen maradandó károsodásokat. Arról is érdeklődött, hogy pontosan mi az oka a kialakult helyzetnek.

Piroska Miklós főigazgató a megyei hírportálnak küldött válaszában enyhén mellébeszél: “A térség egészségügyi ellátása folyamatosan biztosított, mindent megteszünk a hozzánk forduló betegek lehető legmagasabb szintű ellátása érdekében. Az érintett ügyeleti időszakokban az Országos Mentőszolgálat a betegeket egyenesen a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kijelölt budapesti vagy debreceni intézményekbe szállítja attól függően, hogy melyik centrum van közelebb.”

Az azért ennyiből is kiderül, hogy bizonyos helyekről akár 100 kilométert is utaztathatják az agyvérzést kapott betegeket.

Egyébként amikor a Narancs érdeklődött arról, hogy a szülészet hogyan jutott idáig, a főigazgató nem válaszolt. Az Országos Kórházi Főigazgatóság nyilatkozta azt az RTL Klubnak a szolnoki szülészeti osztály orvoshiányáról, hogy szülni csak hétfőn és szerdán, illetve akut esetekben lehet. (Magyar Narancs)

Kapcsolódó cikkek