Tovább épül az M4-es gyorsforgalmi, a jászkunsági fideszes képviselőt lehazugozták

Megosztás

Herczeg Zsolt még április elején számolt be arról, hogy a tervek szerint épül az M4-es Törökszentmiklósnál. Ám többen is felhívták a figyelmét saját posztjánál, hogy állítása egyáltalán nem fedi a valóságot.

Mivel ha a korábban (egy évtizeddel ezelőtt) ígért tervek szerint haladnának a fejlesztéssel, már régen készen kellene lennie az egész M4-esnek 2×2 sávval. Ami ráadásul lánykorában még autópályának indult, végül gyorsforgalmi autóút lett belőle.

Herczeg Zsolt a közösségi médiában tette közzé az M4-es építésével kapcsolatos posztját. A képviselő így fogalmazott:

A tervek szerint halad a munka az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszának építése közben.  Több felüljárót és körforgalmat is kialakítanak az új szakaszon, sőt, van olyan rész, ahol már a pályatestet is aszfaltozzák.

Tavaly nyáron kezdődött az M4-es új szakaszának az építése Törökszentmiklós és Kisújszállás között. A 34,29 kilométer hosszúságú út 17,5 kilométeren új nyomvonalon épül meg a két település között, míg 8,1 kilométeren, a törökszentmiklósi elkerülőnél, illetve 8,7 kilométeren, a kisújszállási elkerülőnél a meglévő kétsávos szakaszt bővítik majd autóúttá.

Erre azonban nem várt reakciókat kapott, R. István például arról írt, hogy a tervek szerint már több éve kész kellene lennie. Évekig állt az építés. Ennél élesebben fogalmazott O. Tamás. “Ne hazudjon, Herczeg Zsolt! Már több mint 10 éve NEM a tervek szerint alakul. Már rég kész kéne lennie, mint autópálya” – írta.

Valóban sokszor vannak ellentmondások a Fidesz ígéretei és a valóság között. Elég csak Szalay Ferenc 2016 májusában tett nyilatkozatát felidézni (Forrás: Népszava). Szalay Ferenc, a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) alelnöke, Szolnok polgármestere elmondta, a plusz 300 millió forintot a program keretében 3,5 milliárd forinttal támogatott tiszaligeti fürdőfejlesztés indítására fordítják. A Fidesz 2018-2019-ig bezárólag megvalósítandó terveit vázolta fel akkor Orbán Viktor miniszterelnök, ennek kapcsán hangzottak el ezek az ígéretek.

Ezen kívül a három, egyenként egymilliárd forintos projekt – a művésztelep, a Véső úti sporttelep és strandfürdő fejlesztése, a tiszai kikötő, valamint létesítményei megépítése a Szolnoki Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány szálláshelyeinek teljes rekonstrukciójával – tervezésére is költenek. Elkészültek a tervek az M4-es út négysávosítására Budapest és Szolnok között, a beruházás előreláthatólag 2018 végére elkészül. Az M4-es út Szolnok-Fegyvernek közötti mintegy 29,5 kilométeres szakasza is elkészül 2019 végére – ígérte a polgármester. Kérdésünk: valóban így történt? (Nem volt Covid, nem volt ukrán háború, nem voltak szankciók…)

Orbán Viktor személyes ígéretei a városnak: egyebek mellett a Szolnokot Budapesttel összekötő négysávos autóutat, sőt, a sok vihart látott M4-es befejezését is (tehát 2018, maximum 2019-ig!). Mindemellett elmondta, a kormányhatározatba foglalt megállapodás része a négy beruházás – a tiszaligeti strandfürdő, a művésztelep, a tiszai kikötő és létesítményei, valamint a Véső úti sporttelep és strandfürdő fejlesztése. Sikerült?

Kapcsolódó cikkek