Ne feledjük, ma közlekedhetünk utoljára ingyenesen az M44-es és az M4-es utolsó fizetőssé váló szakaszain, de…

Megosztás

Több, autóval és más járművel eddig ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszra is matricát kell majd váltani. Ha úgy vesszük, Szolnok azonban különleges helyzetben van.

Az Útinform szombat reggeli összefoglalója szerint továbbra is vannak árvíz miatt lezárt útszakaszok.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy január elsejétől (hétfőtől) több, autóval eddig ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszra is matricát kell majd váltani.

Díjkötelessé válik többek között

  • az M0-s,
  • az M4-es,
  • és az M44-es teljes szakasza,
  • az M30-as autópálya Miskolcot elkerülő szakasza,
  • az M31-es autópálya,
  • valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasza.

2024-től hazánkban a gyorsforgalmi utak közül már csak az M8-as végig, az M9-es és M80-as autóutak, valamint az M60-as autópálya, a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két kilométeres szakasza marad ingyenes az autóknak.

Ugyanakkor!

Amit fontos tudni, hogy Szolnoknál még így is lesz olyan csomópont és útírány, amely továbbra is ingyenes lesz bizonyos esetekben!

1. Ha a jármű rendelkezik Pest vármegyei matricával, akkor a Szolnok-Nyugat csomópontnál, a Budapest felől és Budapest felé történő le- és felhajtás esetén nem kell Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei matricát venni, mivel ez a csomópont még Pest vármegye területén van!

2. Ha a jármű rendelkezik Pest vármegyei matricával, akkor a Szolnok-Észak csomópontnál, a Budapest felől és Budapest felé történő le- és felhajtás továbbra is ingyenes lesz, mivel ez a csomópont a megyehatárnál az első, illetve az utolsó csomópont is egyben (az első lehajtóig ugyanis minden gyorsforgalmi út ingyenes).

Minden más esetben meg kell vásárolni a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei matricát, amennyiben használni kívánják az M4-es gyorsforgalmi utat, közölte a Gábriel és Tisza taxi.

Bővebb információk és árak itt olvashatók.

Ha a jelölt helyeken hajt fel és le, akkor Pest vármegyei matricával más a helyzet

Kapcsolódó cikkek