Apró, de fontos lépésekkel indult be a zeneiskola-projekt Jászberényben

Megosztás

A Szol24-en már többször olvashattak a jászberényi Malom-projekt hányatott sorsáról, amit az előző ciklusból örökölt meg a jelenlegi városvezetés. A beruházás kapcsán hamar problémák merültek fel, a főmérnök különböző okokkal indokolta a kivitelezés leállását, szabálytalanságok derültek ki, feljelentések születtek. Bár a megyei közgyűlés megígérte, majd visszavonta az egy milliárd forintos támogatását, néhány hete újra munkások jelentek meg a területen.

A jászberényi képviselő-testület még októberben élt egy nagyon jelentős, egyben szimbolikus gesztussal: a Fideszből kivált függetlenek és a Közösen Jászberényért Egyesület tagjai is egyetértettek abban, hogy az évek óta húzódó áldatlan állapotokat szüntessék meg és üzengetések, politikai felhangú ellenségeskedések helyett kezdődjön meg a gyakorlati munka, a fejlesztés előkészítése.

Az elmúlt hetekben felgyorsultak az események a projekt körül, annak ellenére, hogy a polgármester, Budai Lóránt megfogalmazása szerint az országgyűlési képviselő és a megyei közgyűlés is kihátrált mögülük.

Elkészült a tervezett monolit vasbeton szerkezetű koporsófödém zsaluzata és a betonacél szerelés is, majd megtakarítottak 375 m2 födémzsaluzatot.

Emellett elkezdődtek a födémbetonozási munkálatok, emiatt március 1-jén pár órán át a Déryné utca és a Szövetkezet úti társasház mögötti parkolók közötti útszakaszt részlegesen le kellett zárni.

Budai Lóránt legutóbbi, Facebookos tájékoztatása szerint az ütemterv szerint haladnak a munkálatok, mintegy 2,5 tonna betonacélt és 4 darab vasbeton pillért pótoltak.

„A műszaki ellenőr folyamatos jelenléte és ellenőrzése mellett, a szakemberek ma a koporsófödémet betonozták, melynek elkészülte után az épületrész emeleti szintje hosszú évek után végre lezárul. A folyamat azonban itt korántsem ér véget…” – írta.

Régóta vita van a megyei közgyűlés és a jászberényi önkormányzat között, miután előbbi visszavonta a projektre fordított egy milliárd forintos támogatását. Sokan politikai okokat sejtenek a háttérben, úgy tűnik azonban, hogy a városvezetés nem hagyja pusztulni a jobb sorsra érdemes komplexumot.

Kép: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek