3,6 milliót csalt ki jászberényi áldozatából hamis szerelme

Megosztás

A bűnözők körében igen népszerű a romantikus átverésnek is nevezett módszer. Ilyenkor az interneten ismerkedést és a gyanútlan, végtelenül jóhiszemű embereket használják ki, akik a legtöbbször szeretethiányosak. A bizalmába férkőzve mindent megígérnek, általában nagy anyagi hasznot is, ám előtte “valami” probléma közbejön, ami sokba kerül nekünk.

Az internetes hamisság álcája mögé bújva bárkinek kiadhatják magukat az elkövetők, a befolyásolható, jóhiszemű és egyben hiszékeny áldozatok pedig mindent el is hisznek. Ezen történet jászberényi áldozatnője is rendkívül naiv volt, hiszékenysége 3,6 millió forintjába került, “szerelme” pedig kámforrá vált. A részleteket a Szolnok megyei balesetmegelőzési közösségi oldal osztotta meg.

“Sajnos nem veszít aktualitásából a mások érzéseit kihasználó csalók elleni küzdelem.”

Az elmúlt napon tett feljelentést egy jászberényi sértett. Sajnos már későn lett számára gyanús a hamis szerelem. A középkorú sértett az egyik közösségi portálon ismerkedett meg január végén egy külföldi néven regisztrált felhasználóval. Az eltelt idő alatt a férfi a bizalmába férkőzött az egyedülálló nőnek, míg elő nem állt a nagy történettel. Azt mondta, hogy egy csomagot fog a sértettnek küldeni, amelyben aranyrudak, és 1,5 millió dollár lesz.

Ezt követően a nő egy emailt kapott egy „szállító cégtől”, hogy csomagot küldtek neki, amelynek kiváltására pénzt kell utalnia. Nem sokkal később egy újabb üzenetben pedig azt írták, hogy a vámhatóságoknál gondok vannak a csomagjával, aminek rendezése pénzbe kerül. A még mindig gyanútlan nő összesen 3 620 000 Ft-nak megfelelő Eurót utalt át a megadott számlaszámra. A csomag azóta sem érkezett meg, az oldalon az „új szerelem” elérhetetlenné vált.

Vigyázzunk!

– Kihasználják az érzéseinket, romantikus módon közeledve a szerelem illúzióját táplálják felénk.

– Nem biztos, hogy jó, ha megjelöljük a közösségi felületeken, hogy egyedülállók vagyunk.

– Miután elküldtük a szív (❤️) emojit, már felbátorodva bedobják a nagy storyt. Ez mindig a pénz kicsalásáról szól.

– Ha elbizonytalanodnánk, hogy valóban helyesen cselekszünk-e, kérjük barátaink, családunk segítségét, észrevételét.

De pénzt semmiképpen se utaljunk, elképesztő régi trükk már ez, de még mindig hatásos. Higgyük el, csak a lehúzásról szól és az érzelmeinket használják ki olyan csalók, akikről azt sem tudjuk, kicsodák, de egészen biztosan nem a “szerelmünk”, hiszen ő a valóságban nem is létezik.

Kapcsolódó cikkek