Jászberény: ha mindenki így reagálna egy ilyen közlekedési esetre, szebb lenne a világ

Megosztás

A könnyed reakciót az is segíti, hogy jelen esetben szerencsére nem történt baleset, bár egyértelműen kirajzolódik, hogy nagy baj is történhetett volna, ha a vétlen fél nem figyel jobban. A vétkes azonban nevét és arcát is vállalva elnézést kért, amit a mai világban nagyon is meg kell becsülni. Jászberény, 2024, így is élhetnénk.

Jászberényben történt szombaton egy kisebb incidens, amiből szerencsére nem lett baleset, mert a gyalogos észnél volt. Egy autós nem vette észre a zebráról lelépő férfit és nem sokon múlott, hogy el is üsse. A közösségi médián keresztül azonban utólag is elnézést kért hibájáért, ráadásul nem is névtelen posztban, minden elismerésünk, így is élhetnénk ebben az embertelen világban, ahol általában senki semmiért nem vállalja a felelősséget.

“Sziasztok, szeretnék elnézést kérni attól a férfitól akit nem vettem észre a zebrán a posta előtt. A szembe sütő nap miatt a zebra széleit néztem jobban, ahol nem láttam senkit, téged pedig kitakart az A oszlop és nem ellenőriztem megfelelően a holt teret.

Szerencsére nem lett gond, mert te figyeltél. Egyébként utólag a tükörben láttalak csak meg. Még egyszer elnézést! Köszönöm, hogy te figyelmesebb voltál” – írta a helyi csoportban V. Róbert, akinek ezúton is elismerésünk korrekt gesztusa láttán.

Így is élhetnénk, így is reagálhatnánk bizonyos helyzetekre.

Kapcsolódó cikkek