Hihetetlen – autista fiúval ordítozott a buszsofőr Szolnokon

Megosztás

Megdöbbentő történetet osztott meg egy szolnoki anyuka a Ripostban: gyermeke, a 14 éves autista Sankó éppen az iskolából hazafelé indult busszal, ám a kezében tartott szendvics kiverte a biztosítékot a buszsofőrnél és minősíthetetlen hangnemben kezdett ordibálni vele. Annyi a szerencse, hogy édesanyja jelen volt és sikerült többé-kevésbé megnyugtatnia a fiatal fiút, aki az út során végig remegett és a Tourette-szindrómája is előjött.

Természetesen tudjuk, hogy rengeteg idegőrlő, kemény munka van és kijelenthetjük, hogy a buszsofőröknek sincs könnyű dolga, de ez senkit nem jogosít fel arra, hogy kiabáljon, ráadásul egy autista, figyelemzavaros és beszédfogyatékos gyerekkel. Sankó állandó kíséretet igényel, ezért volt jelen édesanyja, Lénárt Mónika is.

A Liget úti speciális iskolából indultak haza. Amíg Mónika a felszállásra jogosító kártyát kereste, fia a busz hátulja felé indult, ekkor azonban a buszsofőr magából kikelve ordított a szalvétába csomagolt szendvics miatt, ami a kezében volt.

Az édesanya elmondása szerint hirtelen azt sem tudták, hogy kinek kiabál. Ezt követően újra kiabált, majd szóváltásba keveredett a szülővel, aki megkérte, ne ordibáljon az autista fiával.

„Mondtam, hogy ne üvöltözzön az autista fiammal, mint látja nem eszik, csak fogja a szendvicset. Ott hagytuk a sofőrt, hátra mentünk a buszban” – emlékezik vissza az estre Mónika, akinek fiát olyannyira megviselte az eset, hogy felerősödtek a tikkjei, folyamatosan tördelte az ujját, remegett és a Tourett-szindrómája miatt homlokon is ütötte magát.

Lénárt Mónika nem hagyja annyiban a dolgot, már a helyszínen közölte, hogy jelenteni fogja ezt az elfogadhatatlan viselkedést. Megkereste a Volán panaszbejelentő oldalát, sőt, Szolnok polgármesterének, Szalay Ferencnek is írt, de válasz egyik oldalról sem érkezett még hozzá egyelőre.

Kép: Ripost/olvasói fotó

Kapcsolódó cikkek