A botrányos szolnoki eset után bővíti kollégái ismereteit az autizmusról a MÁV-Volán csoport

Emlékeznek még a december elején Szolnokon történt botrányos esetre? Egy 14 éves autista fiatallal minősíthetetlen hangnemben üvöltözött egy buszsofőr, a fiú ettől annyira megijedt, hogy az út során végig remegett és a Tourette-szindrómája is előjött. A parlamentig jutott az ügy, a MÁV-Volán a munkavállalók autizmussal kapcsolatos ismereteinek bővítését ígéri.

Tovább olvasom

Hihetetlen – autista fiúval ordítozott a buszsofőr Szolnokon

Megdöbbentő történetet osztott meg egy szolnoki anyuka a Ripostban: gyermeke, a 14 éves autista Sankó éppen az iskolából hazafelé indult busszal, ám a kezében tartott szendvics kiverte a biztosítékot a buszsofőrnél és minősíthetetlen hangnemben kezdett ordibálni vele. Annyi a szerencse, hogy édesanyja jelen volt és sikerült többé-kevésbé megnyugtatnia a fiatal fiút, aki az út során végig remegett és a Tourette-szindrómája is előjött.

Tovább olvasom

Különleges létesítménnyel gyarapodott Cegléd

A mai napon hivatalosan is átadták a Kőrösi úti óvoda épületét a Losontzi iskola autista gyermekei számára Cegléden. Az elmúlt hetekben fantasztikus munkát végeztek az iskola munkatársai, teljesen újjá varázsolták a termeket, így jól felszerelt helyiségekbe kerül az a 21 gyermek, aki felvételt nyert az intézménybe. Erről számolt be Csáky András polgármester.

Tovább olvasom