Különleges létesítménnyel gyarapodott Cegléd

Megosztás

A mai napon hivatalosan is átadták a Kőrösi úti óvoda épületét a Losontzi iskola autista gyermekei számára Cegléden. Az elmúlt hetekben fantasztikus munkát végeztek az iskola munkatársai, teljesen újjá varázsolták a termeket, így jól felszerelt helyiségekbe kerül az a 21 gyermek, aki felvételt nyert az intézménybe. Erről számolt be Csáky András polgármester.

Miközben Cegléden előre lépésről lehet beszámolni, Mezőtúron az ellenzék azon dolgozik, hogy legyen a városban is egy eltérő tantervű általános iskola.

Ezzel jelentősen könnyebbé válhatna az érintett családok élete. A Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület azt közölte közösségi oldalán, hogy:

“Már régóta igény jelentkezett arra, hogy Mezőtúron újranyissa kapuit egy eltérő tantervű általános iskola. Nagyon sok szülőt érint ezen iskolafajta hiánya a városban. Az érintett szülők Kisújszállásra, Karcagra, Szolnokra hordják át naponta gyermekeiket, hogy a megfelelő oktatási formát tudják biztosítani nekik. Ez bizony megterheli a családot. Míg az egyik fél utaztatja a gyermeket, kiesik a pénzkereseti lehetőségből, nem tud elhelyezkedni fix munkahelyen, mivel folyamatosan hordja, kíséri a csemetét. Jobb esetben saját autóval, de sok család ennek hiányában busszal, vonattal oldja meg a napi utazást.”

Forrás: Csáky András polgármester Facebook

Kapcsolódó cikkek