Nagy igény lenne Mezőtúron egy eltérő tantervű általános iskolára

Megosztás

A mezőtúri ellenzék azon dolgozik, hogy legyen a városban is egy eltérő tantervű általános iskola. Ezzel jelentősen könnyebbé válhatna az érintett családok élete.

A Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület azt közölte közösségi oldalán, hogy:

“Már régóta igény jelentkezett arra, hogy Mezőtúron újranyissa kapuit egy eltérő tantervű általános iskola. Nagyon sok szülőt érint ezen iskolafajta hiánya a városban. Az érintett szülők Kisújszállásra, Karcagra, Szolnokra hordják át naponta gyermekeiket, hogy a megfelelő oktatási formát tudják biztosítani nekik. Ez bizony megterheli a családot. Míg az egyik fél utaztatja a gyermeket, kiesik a pénzkereseti lehetőségből, nem tud elhelyezkedni fix munkahelyen, mivel folyamatosan hordja, kíséri a csemetét. Jobb esetben saját autóval, de sok család ennek hiányában busszal, vonattal oldja meg a napi utazást.”

Hozzátették:

“Gondoljunk csak bele, mekkora kihívás ez korán reggel egy fogyatékkal élő kisdiáknak. Utazni hóban, sárban, odafigyelni a suliban, oviban, este újra utazni. Nagyon nehéz. Sorolhatnánk még a hátrányait a vidéki iskolábajárásnak. Szükség lenne itt helyben megoldani ezt a problémát.”

Közölték:

“Több szülői igény érkezett már hozzánk ez ügyben. Felmerült már a probléma a képviselő-testület oktatási bizottságának ülésén is. Érkeztek ígéretek bizonyos iskolák felől. Reményeink szerint a jövőben megvalósulhat a szülők és gyermekeik ezen vágya. Képviselőink között van gyógypedagógus, pedagógus, akik minden nap tapasztalják a helyzetet, így a mi közösségünk is minden lehetséges eszközzel megpróbálja kezét nyújtani ennek a problémának a megoldásához!”

Forrás: Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület, Mezőtúr Facebook

Képünk illusztráció, fotó: piqsels.com

Kapcsolódó cikkek