Elsőbbségadás elmulasztása és lassító autó késői észlelése is balesetet eredményezett a hétvégén

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 6 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök – áll a police.hu hétvégi megyei összesítőjében.

Egy tiszapüspöki lakos közlekedett tehergépkocsival 2023. augusztus 18-án 10 óra 30 perckor Tiszaföldvár belterületén, a Vásártér úton. Haladása során a Vásártér út és Körösi Csoma Sándor utak kereszteződésénél az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva nem adott elsőbbséget a neki balról érkező személygépkocsinak, melynek nekiütközött. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a személyautó sofőrje 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, őt az Országos Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállította.

Anyagi káros közúti közlekedési baleset történt 2023. augusztus 18-án 15 óra 10 perckor, Kunszentmárton külterületén. A rendelkezésre álló adatok alapján egy külföldi állampolgár közlekedett személygépkocsival a 45-ös számú főúton Kunszentmárton felől Cserkeszőlő irányába. Haladása során a 45-ös és 44-es számú főutak kereszteződésében balra szándékozott kanyarodni, azonban az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva nem adott elsőbbséget az egyenesen tovább haladó járműnek, és összeütköztek. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – az egyenesen haladó személyautó sofőrje 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Egy abonyi lakos közlekedett személygépkocsival 2023. augusztus 19-én 11 óra 28 perckor Szolnok belterületén, a Bajcsy-Zsilinszky úton. Haladása során a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest belső sávjában későn észlelte az előtte forgalmi okból lassító, majd megálló járművet, és hátulról nekiütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett. A helyszínre érkező rendőrök a járművezetőkkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely az abonyi férfinál pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre intézkedtek.

Kapcsolódó cikkek