Elképesztő állatkínzás: 70 kiskutya hangszálát vágta ki a karcagi tenyésztő

Megosztás

Mindezt azért tette, hogy ne vagy csak halkan ugassanak, így a lakók ne észleljék a nagyszámú kutya tartását. Most letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A Szolnoki Törvényszék másodfokon – felfüggesztett helyett – 1 év 7 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, és 2 évre a közügyektől is eltiltotta azt a 34 éves büntetlen előéletű, kistestű kutyák tenyésztésével foglalkozó férfit, aki időközben elhunyt édesanyjával 2018., majd 2020. nyarán Karcagon, egy ismeretlen román állampolgárságú férfival műtéti úton összesen 70 db kiskutya hangszálát vágatta ki.

Mindezt azért tették a közlemény szerint, hogy ne vagy csak halkan ugassanak a kutyák, így a lakókörnyezetükben ne észleljék a nagyszámú kutya tartását. Büntetését fogházban kell letöltenie.

A férfit tettéért a Karcagi Járásbíróság 2023. március 8-án társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt 1 év 7 hónap – 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte. Ő és védője is tudomásul vette az elsőfokú bíróság ítéletét, az ügyészség azonban a vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett. A Szolnoki Törvényszék 2023. október 18-án meghozott másodfokú ítéletével az ügy jogerősen befejeződött.

(A fotó csak illusztráció!)

Kapcsolódó cikkek