Elképesztő körülmények között tartottak kutyákat, amiket több szervezet mentett egy megyei településről

Megosztás

Rettenetes körülmények között tartottak kutyákat megyénk egy meg nem nevezett településén, ahova több állatmentő alapítványt is riasztottak a megyei kormányszervek.

Megint egy telep, megint egy összefogás és szerencsére megint profi hatósági munka, ezzel kezdte bejegyzését a fővárosi Állatmentő Szolgálat Alapítvány.

Mint leírták, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Kormányhivatalától kapták a megkeresést, hogy elképzelhető, hogy a megyében problémák lesznek és állatok szorulnak majd kimentésre.

Ezek után megtudhattuk, hogy a gépezet beindult, azonnal indították a riadóláncot. Tudni kell, hogy ilyenkor lutri minden. Nem tudni, hogy mennyi állat lesz és milyen állapotban lesznek.

Csak azt tudták, hogy régi motorosnál lesz jelenésük, vagyis “visszaesőhöz” mentek.

A kormányhivatalhoz a járási hivatal is csatlakozott és a rendőrség is, hiszen sose lehet tudni, hogy egy-egy állattartó mennyire lesz együttműködő…

A helyszínen türelemjáték következett, aminek a végén sikerült befogni a kutyákat.

Mint megtudhattuk, úgy álltak sorba a kutyákkal, mint ahogy a boltokban sorakoznak az emberek a pénztárnál. Akinek volt mikrochipje, az megúszta egy leolvasással és egy fotóval, akinek nem volt, az mikrochipet kapott a hatóságoktól.

Itt jegyezték meg, hogy Jász-Nagykun-Szolnok vármegye az egyetlen hely, ahol nem az állatvédőket terheli anyagilag, vagy akár szervezésileg a mikrochip-beültetés. A kormányhivatal már régen gondoskodott arról, hogy kellő mennyiségben mindig álljon a rendelkezésre.

Sorban állás közben szörnyülködve nézték, hogy némelyik állatmentő kezében milyen állat van. Voltak sajnos elég rossz állapotúak, szerencsére voltak, akikhez kegyesebb volt az élet.

Előkerültek a vakcinák. Na nem a hatóságoktól. Ezek illegálisan kiadott vakcinák voltak. Ezt a jelenlévő hatóságok intézni fogják. Sajnos ők is tudják, hogy minden szaporítótelep mögött áll egy korrupt állatorvos…

A mentésben az alábbi szervezetek vettek részt:
Állatmentő Szolgálat Alapítvány
Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány
Csivava Fajtamentő Egyesület
Dobermann Menedék
Ébredő Bolygó Alapítvány
Nagyatádi Természet és Állatvédő Egyesület
Noé Állatotthon Alapítvány
Putrinka Állat és Természetvédő Alapítvány
Rex Állatotthon Alapítvány
Szurkolók az Állatokért Alapítvány
Vahur Állatvédő Egyesület.

Ebből gondolható, mennyi kutyáról lehetett szó…

Az említett alapítványhoz négy kutyus került. A mentés után pár kutyával egyből az állatorvoshoz vették az irányt.

Az egyik kutya pirosra volt festve. A másik kutyus annyira elhanyagolt állapotban volt, hogy nem igazán tudták megmondani, hogy milyen fajtára hajazhat. Borzasztóan tele volt kullancsokkal. Lelki állapota szívszaggató volt. Láthatatlan akart lenni. Egy uszkár kisfiú testét mindenhol sebek borították. Egy további kutyus teljesen tetves volt.

Hazaérkezés után éjszakába nyúlóan nyírták őket. Egyszerűen nem tudták abban az állapotban hagyni őket.

Megjegyezték, már most több százezer forintos kiadásnál tartanak, pedig még bele se kezdtek igazából a kezelésekbe.

Forrás: Állatmentő Szolgálat Alapítvány Facebook

Ilyen körülmények között éltek a kutyák
Erről a meg nem nevezett heklyről vitték el a sanyarú sorban tartott kutyákat

Kapcsolódó cikkek