Saját fia követel milliókat a cserkeszőlői polgármestertől

Megosztás

Varga Attila cserkeszőlői polgármester szomorú családi drámájában mindegyik fél mást állít, annyi biztos, hogy a külföldön élő 21 éves fia, akivel sosem találkozott, több tízmillió forint ki nem fizetett tartásdíj megfizetését követeli apjától.

Már abban ellentmondás mutatkozik, hogy milyen körülmények között távozott Ausztriába a városvezető gyermeke, illetve a volt felesége. A fia, Endre most azt állítja, a születésekor kiderült betegsége miatt műteni kellett, ezután nem sokkal Varga és felesége elvált, 2014-ben pedig édesanyjával kiköltözött a szomszédos országba.

A polgármester ellenben azt mondja, azért sem tudta tartani a kapcsolatot fiával és ex-feleségével, mert az ő tudta és engedélye nélkül szöktek külföldre.

„Első feleségem engedélyem és hozzájárulásom nélkül vitte 9 éve, az akkor 12 éves gyermekünket külföldre, és erről csak az ellenem külföldön indított peres eljárásokból értesültem két év után. A most 21 éves gyermekem felé nincs tartásdíj tartozásom, minden magyar hatóság által megítélt gyerektartást megfizettem részére” – mondta.

Szalagátvágás Herczeg Zsolt országgyűlési képviselővel, Gyopáros Alpár kormánybiztossal és Varga Attila cserkeszőlői polgármesterrel

Másfél év vizsgálat után 1,9 millió forintot ítéltek meg Endrének, amit a polgármester valóban kifizetett, de az ügy folytatódott, hiszen a magyar mellett az osztrák bíróság is érintett. Döntésük értelmében Cserkeszőlő első emberének 1070 eurót, megközelítőleg 406 ezer forintot kellett volna havonta fizetnie a családnak az elmúlt négy évben.

Ez nem történt meg, de Varga azzal érvel, hogy a magyar ügyészség kimondta, hogy számára nem volt ismert az osztrák döntés, amire a gyereke hivatkozik. Sőt, Endre kötelezettsége ellenére nem tartja vele a kapcsolatot, így „jelenleg nincs mit követelnie”.

„Jelen pillanatban csak arról van tudomásunk, hogy sokadszorra, ismét valami osztrák eljárásban követelnek pénzt az apától, de hogy ez az eljárás mi, és mi benne az újabb követelés, arra a jelen napon nincs rálátásunk” – árulta el a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

Az uniós országokban, tartásdíjjal kapcsolatosan hozott határozatok az összes többi uniós országban végrehajthatóak, így történhetett meg, hogy a magyar mellett az osztrák bíróság is vizsgálódott az ügyben.

Képek: Blikk, Mészáros János

Kapcsolódó cikkek