Turisztikai fejlesztés valósult meg Cserkeszőlőn

Megosztás

Cserkei piknik elnevezésű turisztikai fejlesztés valósult meg a mintegy 2300 lakosú Cserkeszőlőn – közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a projekt a cserkeszőlői önkormányzat által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert több mint 475 millió forint támogatásból valósult meg.

A projekt célja a település kulturális vonzerejének erősítése volt, valamint egy olyan újszerű turisztikai szolgáltatás létrehozása, amely akár önmagában, akár pedig más települési fejlesztésekhez illeszkedve minőségi élményt nyújt a településre látogatók számára – közölték. A fejlesztés során kialakították a Szinyei Merse-piknik túraútvonalat négy tematikus állomáshellyel.

A munkálatok során parkosítottak, információs táblákat helyeztek el pihenőhelyeket, parkolókat alakítottak ki.

Emellett kerékpártárolók és támaszok létesültek, valamint a megközelíthetőség könnyítése érdekében a közlekedési kapcsolatokat is átszervezték.

A túraútvonal mentén ajándékbolt is létesült. A projekt fő eleme a Kútház (más néven Forrásház) épülete, amely a település első, 1940-es években fúrt termálkútjának helyszínén áll, valamint a Szinyei Merse-kastély kertjében kialakított rendezvénytér és élménypark.

MTI

Fotó: Google.com

Kapcsolódó cikkek