Halakat mentettek a kenderáztatóból

Megosztás

Idén ősszel már a második alkalommal halásznak le halakat Közép- Tisza Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége szervezésében kubikgödörből. A Szolnok és Szajol közötti kenderáztatóból hatalmas kopoltyúsok is visszakerültek így a Tiszába.

Kapitális pontyok, csukák és dévérek akadtak a halászok hálójába Szolnok és Szajol között a kenderáztatóban. A Közép-Tisza Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége idén is azzal bizta meg a környék halászait, hogy a kiszáradással fenyegetett tiszai kubikgödrökből az élő Tiszába juttassák vissza az őshonos halakat.

Az áradások során a kubikgödörbe került halak őshonosak a Tiszában, így visszakerülve tovább gazdagítják annak faunáját.

Donkó Péter, a szövetség ügyvezető igazgatója a Szolnok Tv-nek elmondta, a kenderáztató a csukáiról, süllőiről, illetve a nagy pontyairól híres, utóbbiakból több mint egy tucatot fogtak ki. Idén azonban az elmúlt évektől eltérően jóval több és nagyobb dévér volt az apadó kubikban. Jó hír, hogy egyre kevsebb a tájidegen busa és törpeharcsa.

A halászok még visszatérnek a vízfelületre további halakat kiomenteni.

Forrás: Szolnok TV

Kapcsolódó cikkek