Elkészültek a felújított buszvárók a szolnoki Tószegi úton

Megosztás

Régi igénynek tett végre eleget a szolnoki önkormányázat azzal, hogy felújítottak öt buszmegállót a Tószegi úton. A város sokmilliárdos költségvetéséből mindössze ennyire futotta.

Július végén jelentette be a Szolnoki Városüzemeltetési Kft., hogy felújítanak öt buszmegállót. Ezt írták annak idején:

“Tudjuk, hogy a közösségünk számára fontos a megbízható és kényelmes tömegközlekedés, ezért elkötelezettek vagyunk a közlekedési infrastruktúra javítása iránt. Az előző években is sok buszmegállót újítottunk fel és több mint 10 darab új buszmegálló is kihelyezésre került. A célunk, hogy még vonzóbbá és kényelmesebbé tegyük a városi utazásokat.”

A buszmegállók felújítását, korszerűsítését még városüzemeltetési alpolgármesterként Miskolczi László szorgalmazta. Az azóta megpuccsolt alpolgármester idén is felszólalt a közgyűlésben és nehezményezte, hogy még mindig nem történt semmi ebben az ügyben, sőt, felhívta a figyelmet, hogy a TVM-lakótelepnél lévő gyalogátkelőhelynél a figyelmeztető sárga lámpa sem működik.

A választókerület képviselője egyébként nem ő, hanem a fideszes Molnár Iván.

Nos, azóta jól alakultak a dolgok. Ismét jelez a figyelmeztető lámpa, és felújítottak a körzetben, pontosabban a Tószegi út mellett öt buszmegállót. Sajnos a város sokmilliárdos költségvetéséből mindössze ennyire futotta. A környéken egyébként vannak még hiányos buszmegállók, de úgy tűnik, ezek megújítására már nem lesz pénz.

Máshol már nem ilyen szerencsések a lakók, hiszen van, ahol nincs fedett buszmegálló, ilyen a Rákóczi utca egyik megállója is.

Az, hogy mennyibe került a buszmegállók felújítása, nem tudni, azt nem közölte a városüzemeltetés. Jászberényben a polgármester, Budai Lóránt egyébként minden munkánál megnevezi a projekt nyertesét és az összeget is, amiért a munkát elvégzik.

A buszra várók szerint egyébként ezek a fajta buszvárók nyáron, a hőségben használhatatlanok, olyan meleg van alattuk.

Egy olvasónk szerint “ezekbe az ember nyáron beleég, megsül, mert műanyag a tetejük, nem úgy, mint a régi fa buszmegállók, amik hűvöset adtak nyáron és védtek az eső elől. Ezekbe ha beállsz, leég a fejed és ha záporeső elől menekülsz, akkor meg szétázol. Ki a fenének kellenek ezek. A laktanya előtt is mindkét oldalon kicserélték a buszmegállót, de oda ezután senki se áll be, inkább a fa alatt nyomorognak az emberek a hűvösben.”

A TVM-megállóban szinte mindig van buszra váró utas
Az Agroker megállóra is ráfért volna a felújítás

Kapcsolódó cikkek